Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksi tästä nelikosta on Olli Hallikaisen seuraaja – Näin valitaan uusi tuomiorovasti

Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherran virkaa haki tänään perjantaina kello 15 päättyneeseen määräaikaan mennessä neljä henkilöä. Hakijat ovat Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan johtava kappalainen Salla Häkkinen, Hyvinkään seurakunnan kasvatuksen vastuukappalainen Petteri Kerko, Pirkkalan seurakunnan kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth ja Akaan seurakunnan vs. kirkkoherra - Leena Sorsa.

Tuomiokapituli tutkii hakijoiden kelpoisuuden ja antaa kelpoisista hakijoista lausunnon istunnossaan 8. maaliskuuta. Tämän jälkeen kirkkoherran välillisen vaalin toimittaminen siirtyy Tuomiokirkkoseurakunnan tehtäväksi. Seurakuntaneuvosto tekee valinnan todennäköisesti loppukevään aikana.

Virka avattiin haettavaksi, sillä nykyinen kirkkoherra, tuomiorovasti Olli Hallikainen siirtyy eläkkeelle 1. lokakuuta tänä vuonna. Tuomiorovasti Hallikainen on toiminut Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherran virassa vuodesta 2005 lähtien.

Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra on myös hiippakunnan tuomiorovasti. Tuomiorovasti pitää yhteyksiä Tampereen kaupunkiin, eri viranomaisiin ja järjestöihin. Hänen puoleensa usein käännytään, kun tulee esiin kirkkoon liittyviä kysymyksiä tai odotuksia. Tarvittaessa tuomiorovasti toimii piispan sijaisena.

Tuomiokirkkoseurakunta toimii Tampereen keskustassa ja sen alueella on viisi kirkkoa, Tuomiokirkko, Aleksanterin kirkko, Finlaysonin kirkko, Kalevan kirkko ja Vanha kirkko.

Tuomiokirkkoseurakunnan alueella asuu yli 60 000 asukasta, joista seurakunnan jäseniä on yli 38 000. Tampereella on viisi evankelis-luterilaista seurakuntaa, yhdessä ne muodostavat Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän.