Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hervannan kirkko peruskorjataan – Julkisivu saa uuden muurauksen

Arkkitehtipari Raili ja Reima Pietilän suunnittelema Hervannan seurakunta- ja vapaa-aikakeskus, tuttavallisemmin Hervannan kirkko ja Vapari, peruskorjataan.

Vuosina 1979–89 rakennettu kirkko on rakennustaiteellisesti arvokas ja kaupunkikuvan säilymisen kannalta tärkeä rakennus.

– Rakennuksen arkkitehtonisen arvon vuoksi ulospäin näkyvät muutokset tulevat olemaan hienovaraisia, vaikka työ onkin valtava. Hurjin muutos tulee olemaan kirkon ulkopintojen uudelleen muuraus, joka tehdään julkisivussa havaittujen mikrobivaurioiden vuoksi. Muuraustyötä varten tilataan erikoistiiltä, jotta alkuperäinen julkisivu säilyy ennallaan, kertoo Tampereen seurakuntien kiinteistöjohtaja Heikki Päätalo tiedotteessa.

Sisältä rakennus tuodaan toiminnallisesti 50 vuotta eteenpäin. Suunnittelussa on huomioitu vahvasti lasten ja nuorten tarpeet.

– Kirkkosalin vapaasti kalustettava alue kasvaa ja sen käytettävyys monipuolistuu. Salista poistetaan yksi penkkirivi ja sen takaosaan lisätään lasitettu kokoustila. Suuria uudistuksia tehdään myös nuorten tiloihin sekä keittiöihin, joissa tullaan valmistamaan kirkolle muuttavan hävikkiravintola Kierron lounaat. Myös ulosvuokrattavat huoneistot kuuluvat suunnitelmaan, Päätalo sanoo.

Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa elo-syyskuussa 2023 jatkuen vuoden 2024 loppupuolelle saakka. Vapaa-aikakeskuksen puolella työt jatkuvat edelleen kevääseen 2025. Kirkon osalta sisätilat on tarkoitus saada käyttöön jo kesän 2024 jälkeen.

Hankkeen kokonaiskustannus on kirkon osalta arvioitu olevan arvonlisäveroineen 5 750 000 euroa.