Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaalta lähetetään paloautoja Ukrainaan – mukana myös aggregaatteja ja sammutusasuja

Pirkanmaan pelastuslaitos lahjoittaa Ukrainaan aktiivikäytöstä poistettuja, mutta käyttökuntoisia paloautoja. Ajoneuvojen lisäksi nyt lähtevään lahjoitukseen sisältyy muun muassa sammutusasuja, aggregaatteja sekä muuta pelastusvälineistöä.

Samassa toimituksessa Ukrainaan lähtee kalustoa myös Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Lahjoitettavat ajoneuvot sekä pelastusvälineistö toimitetaan perille Ukrainaan sisäministeriön pelastusosaston organisoimana EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta.

Pelastuslaitos on jo aiemmin osallistunut Ukrainan pelastus- ja terveystoimen avustamiseen ja nyt toteutuva lahjoitus on neljäs Pirkanmaalta. Viime keväänä myös Pirkanmaan alueen sopimuspalokuntia osallistui lahjoitukseen, joka sisälsi muun muassa sammutusasuja, saappaita, letkuja, pelastusvälineistöä sekä ensihoidolle defibrillaattoreita, erilaisia siirtovälineitä ja sidostarvikkeita. Joulukuussa Ukrainaan lahjoitettiin ambulanssi ja tämän vuoden alkupuolella pelastushenkilöstölle talvivarusteita sekä pelastusvälineistöä.