Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen keskustan yli 100-vuotiaaseen puutaloon tulee pastaravintola

Tampereelle Tavara-aseman naapuriin avautuu maaliskuussa uusi pastaravintola PSTA.

PSTAn ravintoloitsijat Sampo Pystynen ja Janne Salonen kuvailevat uutta ruokapaikkaa kodikkaaksi, intiimiksi ja lämpimäksi. Asiakaspaikkoja ravintolaan tulee alle sata, ja tilasta on tarkoitus loihtia mahdollisimman rauhallinen ja viihtyisä.

– Koemme, että Tampereen ravintolakulttuuri tarvitsee oman pastaravintolan. Nimestä huolimatta kyseessä ei ole italialainen ruokapaikka, vaan listalta löytyy erilaisia tuore- ja kuivapastasta valmistettuja annoksia, joista on helppo löytää oma suosikkinsa, Pystynen kertoo tiedotteessa.

Pääroolia näyttelevät kastikkeet, joita saa tilattua myös leivän kanssa. Ravintolan juomalistalta löytyy muun muassa cocktaileja ja aperitiiveja.

– Tahdomme luoda ravintolan, jossa voi nauttia laadukkaasta pastasta tunnelmallisessa ympäristössä. Pieni puutalo keskellä Tamperetta on tähän tarkoitukseen aivan täydellinen miljöö, kuvailee Salonen, joka pyörittää myös Tavara-asemalla ja Tullikamarilla palvelevaa Brocco Cateringia.

Ravintolasta löytyy myös baari, johon voi piipahtaa drinkeille, ja kabinetti, jota on mahdollista vuokrata pieniä tilaisuuksia varten. Keväällä Tavara-aseman ja Puutalon väliin avautuu terassi, jossa voi nauttia kaupungin suvesta suojaisalla saarekkeella.

Historiallinen, 1900-luvun alussa valmistunut Puutalo on entinen rautatieläisten asuinrakennus. Sen on suunnitellut aikoinaan Rautatiehallituksen pääarkkitehti Bruno Granholm, jonka käsialaa on myös naapurissa sijaitseva Tavara-asema.