Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen apulaispormestari Matti Helimo ehdolle eduskuntavaaleihin – vihreiden lista Pirkanmaalla nyt täysi

Tampereen sivistyspalveluista vastaava apulaispormestari Matti Helimo (vihr.) asettuu ehdolle huhtikuun eduskuntavaaleissa.

Sivistys- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtajana toimivan Helimon tiedotteessa kerrotaan, että ehdolle asettumisen taustalla on ennen kaikkea huoli koulutuksen rahoituksesta. Helimo korostaa, että tällä hallituskaudella aloitettua koulutuksen rahoituksen lisäämistä on haastavasta taloustilanteesta huolimatta jatkettava ja koulutusleikkaukset torjuttava.

– Vaalipuheet koulutuksen ja sen rahoituksen ympärillä ovat jälleen olleet löperöä koulutusjargonia, josta on vaalien jälkeen helppo velkaantumiskehityksellä perustellen pyristellä irti. Budjettia tehtäessä unohtuu, että koulutus on kriittisen tärkeä tulevaisuusinvestointi, joka maksaa itsensä monin kerroin takaisin. Suomi voi menestyä vain korkealla osaamisella ja laadukas koulutusjärjestelmä on koko kansakunnan sydän, Helimo sanoo tiedotteessa

Matti Helimo kertoo päätöksen ehdolle asettumisesta olleen vaikea. Hän kokee sivistyspalveluiden apulaispormestarin työn unelmatyönä kaikkein tärkeimpien palveluiden parissa.

– Vihreät, aktiivit ja jäsenet kovasti toivoivat ehdolle asettumistani. Politiikassa on kyse myös joukkuepelistä. Olisi erityisesti koulutuksen, kulttuurin, liikunnan sekä ilmastotyön kannalta todella tärkeää, että vihreät jatkaisivat hallitusvastuussa, Helimo sanoo.

Vihreiden ehdokaslista on Pirkanmaan vaalipiirissä Helimon asetuttua ehdolle täysi.