Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

LähiTapiola Pirkanmaan tulos painui pakkaselle – asiakasmäärä kuitenkin kasvoi

LähiTapiola Pirkanmaan kokonaistulos vuonna 2022 oli -12,8 miljoonaa euroa. Vakavaraisuus kuitenkin vahvistui ja asiakasmäärä kasvoi edellisvuodesta.

– Sijoitusmarkkinoiden heikon kehityksen vuoksi kokonaistuloksemme jäi vertailukautta selvästi heikommaksi, mutta varsinainen liiketoimintamme jatkui vakaana ja kannattavana. Myös vakavaraisuutemme säilyi erittäin vahvana tuoden turvaa omistaja-asiakkaillemme, kuvailee LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Minna Metsälä viime vuotta tiedotteessa.

Vuosi 2022 oli yhtiön mukaan poikkeuksellinen monella tavalla.

– Viime vuoden tiukat tilanteet koettelivat henkilöstöämme, mutta myös hioivat meitä yhteen. Johtamisen saralla katsoimme tarpeelliseksi esimerkiksi lisätä lähiesimiesten määrää ja tällä tavalla tukea henkilöstöämme asiakaspalvelussa. Kehitämme edelleen johtamisjärjestelmäämme ja toimintatapojamme jatkuvasti, ja sitoudumme toimimaan LähiTapiolan johtamislupausten mukaisesti: johdamme arvostavasti, aktiivisesti ja tavoitteellisesti. Tulospuolella ilahduttavaa on, että maksutulomme ja asiakasmäärämme kasvoivat edelleen, mistä kiitos osaavalle ja sitoutuneelle henkilökunnallemme, Metsälä sanoo.

Vahinkovakuutuksen maksutulo oli 70,0 miljoonaa euroa, jossa kasvua edellisestä vuodesta kertyi 3,9 prosenttia.

LähiTapiola Pirkanmaan asiakkaille maksettiin korvauksina 45,9 miljoonaa euroa. Koronapandemian rajoitustoimet purettiin kevään aikana ja lisääntynyt yhteiskunnallinen aktiviteetti näkyi maksettujen korvausten kasvuna. Kohonnut inflaatio kasvatti korvauskuluja loppuvuoden aikana. Asiakkaiden ilmoittamien vahinkojen määrät kasvoivat ollen 59 000 kappaletta. Eniten ovat kasvaneet ajoneuvo- ja henkilövahingot. Alueyhtiön asiakkaille sattui kaksi yli puolen miljoonan euron suurvahinkoa.

LähiTapiola Pirkanmaan vahinkovakuutustoiminnan kate oli miljoona euroa. Kate muodostuu vakuutusmaksutuotoista, joista vähennetään korvauskulut ja liikekulut. LähiTapiola Pirkanmaan kokonaistulos oli -12,8 miljoonaa euroa ja liiketulos -5,6 miljoonaa euroa. Kokonaistulokseen vaikutti erityisesti haasteellinen sijoitusympäristö ja sijoitustuotto käyvin arvoin oli -6,8 prosenttia.

LähiTapiola Pirkanmaan uutena korvausjohtajana 15. maaliskuuta aloittaa OTM, palopäällystöinsinööri Antti Määttänen tuoden mukanaan kokemusta vahinkojen ennaltaehkäisystä ja korvauspalveluiden kehittämisestä. Määttäsen vastuualueeseen kuuluvat sekä korvaustoiminta että liiketoiminnan tuki.

– Olen ollut koko työurani ajan tekemisissä vahinkojen kanssa niiden eri vaiheissa. Olen työskennellyt vahinkojen ennaltaehkäisyn parissa vakuutusyhtiössä sekä pelastuslaitoksella. Olen toiminut pelastustehtävissä vahinkopaikoilla vahinkojen vaikutusten minimoimiseksi ja korvauskäsittelyssä vahinkojen jälkihoidon ja korvaamisen parissa. Tavoitteena minulla näissä kaikissa on ollut aina estää ja minimoida vahingot sekä auttaa ihmisiä ja heidän lemmikkejään siten, että he pääsevät jatkamaan elämäänsä, kuten vahinkoa ei olisi tapahtunutkaan. LähiTapiolassa olen aloittanut vuonna 2008. Tästä ajasta olin kolme vuotta komennuksella vakuuttamisen pääkaupungissa Sveitsin Zürichissä kehittämässä mm. vahinkoprosesseja ja riskienhallintaa kansainvälisten kumppanien kanssa, korvausjohtajana aloittava Määttänen kertoo tiedotteessa.