Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raskaan liikenteen tehovalvonnan tulos: 61 kiloa laitonta nuuskaa, 74 epäkuntoista ajoneuvoa, 72 huonosti varmistettua kuormaa...

Suomen teillä liikkuva raskas kalusto on entistä kehnommassa kunnossa. Näin voi päätellä poliisin, Tullin ja Rajavartiolaitoksen viimeviikkoisesta yhteisvalvonnasta.

Tehovalvonnassa paljastui seitsemän salakuljetusta. Viranomaiset takavarikoivat 61 kiloa laitonta nuuskaa sekä lääkenuuskaa.

Ajoneuvon kehno kunto johti 20 kuljetuksen keskeyttämisen, mikä oli 5 enemmän kuin viime vuoden vastaavassa valvonnassa. Seuraamuksia epäkuntoisuuden vuoksi tuli 74:lle, mikä oli 27 tapausta enemmän kuin vuonna 2022.

– Tämä on ollut selkeä ilmiö viimeisten valvontajaksojen tuloksissa, mutta se näkyy myös päivittäisessä raskaan liikenteen valvonnassa, sanoo poliisin tiedotteessa poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta.

Puutteellisen kuorman varmistukseen jouduttiin puuttumaan 72 kertaa. Ylikuormia poliisi totesi 12.

Tehovalvontajakso oli 6.–10. helmikuuta. Tänä aikana viranomaiset tarkastivat yhteensä 1 465 raskasta ajoneuvoa. Määrä oli noin 250 tarkastusta enemmän kuin vastaavalla valvontajaksolla viime vuonna.

Tarkastetuista ajoneuvoista 16 prosenttia oli ulkomaisia.