Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Se oli tonnin seteli! – Ikoninen Kummeli-ilme pääsi taas taideteoksiksi näyttelyyn

Tampere-talolla on avautunut taidenäyttely, jossa on mahdollista ihailla Kummeli-aiheista taidetta.

Näyttely on nimeltään Things to Watch While Having a Conversation, ja se pitää sisällään kuvataiteilijaksi opiskelevan Heidi Vuorion teoksia.

Kummeli-sarjan Tonnin seteli -sketsistä tuttu ilme valikoitui aiheeksi osittain erehdyksen kautta.

– Luulin Risto Kajon teoksen Tonnin seteli ilme joutuneen varastetuksi, kun se katosi Pyynikillä sijaitsevan kulkutautisairaalan kyljestä. Googletin asiaa, ja se kaiketi myytiin. Pidin teoksesta kovasti, joten intouduin tekemään omat versioni ikonisesta ilmeestä, joka tunnetaan meeminä niin kuvissa kuin puhekielisissä ilmaisuissakin, Heidi Vuorio kertoo tiedotteessa.

Vuorion näyttelyssä on hänen muiden teostensa ohella nähtävillä seitsemän kappaletta erilaisia versioita tonnin seteli -ilmeestä.

– Minulta on pariin otteeseen kysytty, että miksi ihmeessä maalaan kyseisestä aiheesta. Vastaus on, että nautin erilaisilla väreillä leikkimisestä, ja tonnin seteli vakiintui leikkikentäkseni ryhdyttyäni Kajosta inspiroituneena maalaamaan omaa versiotani meemistä. Meemille ominaista on sen toistuvuus, ja näin se tekee näyttelyssänikin.

– Olen paininut itsekriittisyyden kanssa, ja halusin maalata taulun, jonka voisin ottaa omalle seinälleni. Nyt niitä on sitten vähintään se seitsemän, Vuorio muotoilee.

Vuorion tausta on televisiotyössä, johon hän on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulun elokuvan ja television koulutusohjelmasta vuonna 2018.

Heidi Vuorion näyttely on esillä Tampere-talossa 26. helmikuuta saakka.