Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TT paljasti syksyn viisi ensi-iltaa – Uusi Hotakainen ja Pispalan Sammakot näyttämölle

Tampereen Teatterin ensi-iltasyksy tuo kolme kantaesitystä.

Tampereen Teatterissa nähdään syksyllä viisi ensi-iltaa, joista kolme on kantaesityksiä.

Ensi-iltansa saavat Kari Hotakaisen uutuuskomedia Ihmisiksi, Edith Piafin elämästä kertova musiikkinäytelmä Piaf, Tauno Kaukosen romaaniin pohjautuva Klaani, Matti Onnismaan tähdittämä murhamysteeri Idän pikajunan arvoitus ja Ville Majamaan käsikirjoittama pikkujoulushow Last Christmas – Viimeinen joulu.

Kari Hotakaisen uutuusnäytelmä Ihmisiksi on satiirinen kuvaus siitä, mitä tulevaisuuden ihmisen täytyy tehdä kelvatakseen yhteiskuntaan.

Uutuuskomedian ohjaa Tuomas Rämö ja rooleissa nähdään Elina Rintala, Matti Hakulinen ja Eeva Hakulinen. Kantaesitys on 7. syyskuuta Frenckell-näyttämöllä.

Menneen ajan Pariisi herää henkiin, kun Hilkka-Liisa Iivanainen ohjaa Pam Gemsin musiikintäyteisen näytelmän Piaf. Valovoimaisen Edith Piafin elämäntarina kulkee 1930-luvun katulaulajasta aikansa supertähdeksi.

Rooleissa nähdään Annuska Hannula (Piaf), Elisa Piispanen, Pia Piltz, Ville Majamaa, Ville Mikkonen, Arttu Ratinen, Arttu Soilumo, Pyry Smolander ja Patrik Riipinen. Musiikista vastaa kapellimestari Anna Laakson johdolla viisihenkinen livebändi. Ensi-ilta on 13. syyskuuta päänäyttämöllä.

Klaani on Tauno Kaukosen romaaniin perustuva tarina Sammakoiden suvusta. Se tuo näyttämölle sodanjälkeiset levottomat ajat ja elämää kuhisevan Pispalan ja Tampereen yöllisine katuineen, ratapihoineen ja verstaineen.

Pasi Lampelan dramatisoima ja ohjaama teos saa kantaesityksen 26. lokakuuta Frenckell-näyttämöllä. Rooleissa nähdään Antti Tiensuu, Annuska Hannula, Tommi Raitolehto, Esa Latva-Äijö, Matti Hakulinen, Eeva Hakulinen, Elina Rintala ja Arttu Soilumo. Kaukosen vuonna 1963 ilmestynyt romaani on Hannu Salaman ja Väinö Linnan teoksiin monien vertaama tamperelaisklassikko, joka tunnetaan myös Mika Kaurismäen vuonna 1984 ohjaamana elokuvana. Teatterisovitusta siitä ei ole aiemmin tehty.

Agatha Christien Idän pikajunan arvoitus on yksi dekkarikirjailijan tunnetuimmista murhamysteereistä. Ken Ludwigin näytelmäksi sovittaman jännärin ensi-ilta on 1. marraskuuta päänäyttämöllä, ja sen ohjaa Antti Mikkola.

Pakkoneuroottisen belgialaissalapoliisin Hercule Poirot´n roolissa nähdään lukuisista elokuva- ja televisiorooleistaan tunnettu Matti Onnismaa. Muissa rooleissa nähdään Pia Piltz, Jukka Leisti, Arttu Ratinen, Tanjalotta Räikkä, Anna Ackerman, Elisa Piispanen, Ville Majamaa ja Aino Karlstedt.

Huumori ei ole koskaan ollut näin halpaa, lupaa pikkujoulushow’n käsikirjoittanut näyttelijä Ville Majamaa. Älyvapaaksi pikkujoulun kevennykseksi tituleerattu Last Christmas – Viimeinen joulu pyrkii selvittämään muun muassa mitä oikeasti tapahtuu, kun jättää aivot narikkaan ja yrittää kävellä tiskin kautta katsomoon.

Ohjauksesta vastaa Sakari Hokkanen. Sketsirooleissa nähdään Elisa Piispanen, Pia Piltz, Piia Soikkeli, Ville Majamaa, Ville Mikkonen ja Arttu Ratinen. Musiikista vastaa Niina Alitalo. Kantaesitys on 23. marraskuuta päänäyttämöllä.

Lisäksi Saiturin joulu jatkaa päänäyttämön ohjelmistossa jo 12. esityskaudelleen. Saituri Scroogen roolin näyttelee tänäkin vuonna Ilkka Heiskanen.

Syyskaudella ohjelmistossa nähdään myös useita vierailuesityksiä. Martti Suosalon ja Mika Nuojuan Kiviä taskussa vierailee päänäyttämöllä. Frenckell-näyttämöllä nähdään KokoTeatterin Norminäytelmä, Miitta Sorvalin, Sanna Stellanin ja Anu Sinisalon esittämä Kaikki ystäväni, Miia Nuutilan ja Pauliina Hukkasen esittämä musiikkikomedia Terapian tarpeessa jälleen ja Minna Kivelän ja Riia Katajan esittämät Punkkuelämää- ja Korot kattoon -komediat.