Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaan Syöpäyhdistys lopettaa lääkärikeskuksensa ja keskittyy syöpään sairastuneiden ja läheisten palveluihin

Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen ylläpitämän Lääkärikeskus Pirsyn toiminta päättyy Tampereen Hämeenkadulla. Erikoislääkäreiden vastaanottotoiminta päättyy kesäkuun loppuun mennessä.

– Pirkanmaan Syöpäyhdistys keskittyy entistä vahvemmin syöpää sairastaville ja heidän läheisilleen tarjottavien maksuttomien palveluiden tuottamiseen ja kehittämiseen, yhdistyksen toiminnanjohtaja Anne Lindfors sanoo tiedotteessa.

Pirkanmaan Syöpäyhdistys tarjoaa keskusteluaikojen lisäksi asiantuntijatukea työelämän haasteisiin, kursseja, tietopäiviä, vertaistukea ja virkistystapahtumia sekä erilaisia liikuntapalveluita muun muassa fysioterapeutin tekemää henkilökohtaista liikunnanohjausta.

Lääkärikeskus Pirsyn lopettaminen ei huononna syöpää sairastavien hoitoa.

– Osalla Lääkärikeskuksen asiakkaista käynti on saattanut liittyä syöpäepäilyyn, mutta syövän hoitoa emme ole tarjonneet. Vaikka Lääkärikeskus Pirsy on syöpäyhdistyksen ylläpitämä, ovat palvelut olleet kaikille suunnattuja, ylilääkäri Heidi Penttinen sanoo.

Pirkanmaan Syöpäyhdistys toimii jatkossakin rintaproteesien välittäjänä Pirkanmaan alueella. Yhdistys tekee tiivistä yhteistyötä Taysin syövänhoidon ja hyvinvointialue Pirhan toimijoiden kanssa ja täydentää julkisia palveluita.

Lääkärikeskuksen lopettamisen myötä yhdistys panostaa aiempaa vahvemmin myös omaan tutkimustoimintaan Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen Tutkimusrahaston kautta. Lisäksi Tutkimusrahastosta jaetaan jatkossakin joka toinen vuosi apurahoja pirkanmaalaiseen syöpätutkimukseen.

Vuonna 1951 perustetun Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen tavoitteena on vähentää syövän aiheuttamia huolia ja haittoja. Yhdistys työllistää 13 henkilöä. Lääkärikeskus Pirsyn toiminnan päättyminen ei aiheuta henkilöstömuutoksia Pirkanmaan Syöpäyhdistyksessä.