Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuoren Lassen pihatyöfirma työllistää jo kavereitakin – Palkittu tamperelainen perusti yrityksen 14-vuotiaana, kun ei itse saanut kesätöitä

Tamperelainen Lasse Uutela on Vuoden 4H-yrittäjä. Vanhempien eli 18–28-vuotiaiden sarjassa tuomariston suosikiksi noussut Uutelan pihatyöt työllisti ilman kesätöitä jääneitä nuoria viime kesänä.

Uutelan pihatyöt tarjoaa erilaisia pihatöitä, kuten nurmikonleikkausta ja lumenluontia. Töitä on kertynyt neljässä vuodessa varsinkin kesäaikaan jo niin paljon, että Uutela on tarjonnut töitä muille 4H-yrittäjille sekä kavereille kevytyrittäjyyden kautta.

– Kaverini ei saanut kesätöitä, joten tarjosin heille mahdollisuutta tehdä kanssani yhteistyötä. En itse ehtinyt tekemään kaikkia töitä, joten lähetin kaverini tekemään osan keikoista. Minä laskutin asiakasta ja kaverit minua, Uutela kertoo tiedotteessa.

Uutela perusti 4H-yrityksensä jo 14-vuotiaana, koska ei silloin saanut kesätyöpaikkaa. Yritysideana on pihatöiden tekeminen asiakkaiden työvälineillä. Asiakkaille Uutela kulkee suurilta osin polkupyörällä ja hän mainostaa yritystään paikallisissa Facebook-ryhmissä.

– 4H-yrittäjänä saan vapautta päättää mitä ja milloin teen. Haluan jatkossakin toimia yrittäjänä ja olenkin päättänyt pyrkiä kauppakorkeakouluun. Heinäkuussa aloitan armeijan, mutta lomilla voin tehdä keikkaa vakioasiakkailleni, Uutela kommentoi tulevaisuuden suunnitelmiaan.