Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampere Rock City | Suomalaisen miehen monet kasvot Telakalla – "Tutustumme kyynistyneen somebloggaajan, ahdistuneen ilmastoaktivistin, äärioikeistolaisen sananvapauden sankarin, keskiluokkaistuneen asunnonostajan ja keskiolutta etsivän turistin rooleihin"

Aapo Heinosella on asiaa.

Heinonen & Aikamme Mieskuvat on jazzpianistina tunnetun Aapo Heinosen perustama uusi yhteiskunnallista sanomaa välittävä indierockyhtye.

Tuoreen Aikamiehen elämästä -albumin jokainen kappale avaa eri yhteiskuntaluokista ja taustoista tulevien ihmisten näkökulmia elämään. Biisit kertovat, millaisia reaktioita ilmastokriisi, teknologian murros, sodan uhka, monikulttuurisuus ja keskiluokkaistuminen heissä herättävät.

Kukin laulu paljastaa erilaisen ihmisen tarinan ja eri näkökulman.

Ylilyöntejä on mahdotonta välttää.

– Tutustumme muun muassa kyynistyneen somebloggaajan, ahdistuneen ilmastoaktivistin, äärioikeistolaisen sananvapauden sankarin, keskiluokkaistuneen asunnonostajan ja keskiolutta etsivän turistin rooleihin, Aapo Heinonen kertoo.

Lauluista välittyy paitsi kritiikkiä myös rakkautta yhteiskuntamme traditioita, kuten kaupallistunutta joulunviettoa ja varusmiespalvelusta kohtaan, ”liian pitkälle” mennyttä tasa-arvoa ja feminismiä unohtamatta.

Jotta sanoma olisi vakuuttava, se täytyy tuoda julki suoraan sen kokevan ihmisen kipupisteen kautta. Kuulija voi itse päättää, ottaako tekstin parodiana vai ei.

– Toki tiettyjä ylilyöntejä on mahdotonta välttää, eikä niiden välttäminen ole itsetarkoitus. Suuri osa kappaleista valmistui juuri ennen koronapandemian alkamista keväällä 2020, jolloin kaikki yhteiskunnalliset ja poliittisesti värittyneet aiheet jäivät hetkessä taudin alle, Heinonen toteaa.

– Nyt eduskuntavaalien alla laulujen aiheet ovat jälleen ajankohtaisia, Heinonen muistuttaa.

Heinonen & Aikamme Mieskuvat Telakalla keskiviikkona 8.2.