Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lasiseinäisiä matkailuhitti Nolla-mökkejä nousemassa Viikinsaareen, yö saaressa maksaisi noin 200 euroa – "Se on meille nappikohde"

Hitiksi nousseita lasiseinämökkejä ollaan tuomassa Tampereelle. Yö Viikinsaaressa maksaisi noin 200 euroa.

Viime vuosina matkailuhitiksi nousseita Nolla-mökkejä on tulossa Tampereen Viikinsaareen.

Toimintaa pyörittävä The Nolla Company suunnittelee Viikinsaareen seitsemää luonnonläheiseen yöpymiseen tarkoitettua kevytrakenteista Nolla-mökkiä.

– Me haemme mielenkiintoisista luontomatkailukohteita. Viikinsaari on tamperelaisten lähiluontokohde, johon on helppo päästä. Se on meille nappikohde, kertoo Joel Uussaari Nollasta.

Yhtiö on valmis aloittamaan toiminnan jo ensi kesänä, mikäli tarpeelliset viranomaisluvat saadaan. Nollat ovat jo valmiina Parkanossa, jossa ne valmistetaan.

Kahdeksalla jalalla maassa seisovassa timantinmuotoisessa noin 4,5 metriä korkeassa Nolla-mökissä toinen sivu on kokonaan lasia tai pleksiä. Mökissä on integroidut kalusteet ja nukkumapaikat tarvittaessa 2–4 henkilölle.

Se on meille nappikohde.

Glamping eli luksusretkeily on ollut viime vuosien iso matkailutrendi. Sanamukaisesta luksuksesta Nolla-mökeissä ei ole kyse. Yöpymistä markkinoidaan vastuullisuudella ja ekologisuudella. Mökkien yhteydessä on yksi kuivakäymälä. Kaikki jätteet kierrätetään ja hiilidioksidipäästöt kompensoidaan.

– Me emme myy majoitusta, vaan näkymän ikkunasta, puhdasta luontoa ja mahdollisuuden luonnossa tapahtuvaan tekemiseen. Nolla-mökissä on mahdollisuus esimerkiksi perheen yhteiseen aikaan. Kun se pakollinen Instagram-kuva on otettu, niin kännykän kannattaa laittaa pois, markkinoi Uussaari.

Nolla Cabins sai viime vuonna Helsingin matkailupalkinnon nimenomaan konseptin innovatiiivisuuden takia. Nolla-mökkejä on tällä hetkellä Helsingissä Isossasaaressa ja Rantapuistossa sekä Bärsskärissä Saaristomerellä. Hossan kansallispuistoon tulee tänä vuonna kymmenen Nolla-mökkiä.

Viikinsaari poikkeaa muista luontokohteista siinä, että Viikinsaari on vilkas matkailu- ja tapahtumasaari, johon on säännöllinen laivayhteys aamusta iltaan. Esimerkiksi Saarihelvetti-festivaali tuo Viikinsaaareen elokuisin tuhansia metallimusiikin ystäviä.

– Varausjärjestelmään saadaan kyllä tieto, etteivät kohteet ole käytössä luonnosta nauttimiseen isojen tapahtumien aikana, toteaa Uussaari.

Uussaari ennakoi, että yksi yö Viikisaaressa Nolla-mökissä maksaa noin 200 euroa. Hinta sisältää laivamatkat.

Viikinsaaren laivaliikenteestä ja palvelutarjonnasta vastaavan Suomen Hopealinjojen toimitusjohtaja Mari Vuorinen pitää Nolla-mökkejä tärkeänä lisänä saarelle. Nolla Cabins ei järjestä mökeille erillisiä palveluita. Esimerkiksi Viikinsaaren ravintola ja saunat ovat vieraiden käytössä.

– Näiden lisäksi on ollut suunnitteilla erilaisia elämyspaketteja majoittujille, kertoo Vuorinen.

Vuonna 1900 valmistuneen ravintolan lisäksi Viikinsaaressa on myös muun muassa tanssilava, kesäteatterinäyttämö, kappeli ja luontopolku. Vajaan 15 hehtaarin saaresta yli 10 hehtaaria on luonnossuojelualuetta.