Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Näyttelijöiden muisteluillat jatkuvat uudella mallilla – Suuri mestari läsnä videolla

Tampereen Teatterikerho ja Tampereen Teatterimuseo järjestävät yhdessä maanantaina 13. helmikuuta muisteluillan Veikko Sinisalosta.

Ilta järjestetään Tampereen Komediateatterissa kello 18.

Muisteluilta perustuu Tapio Parkkisen 1990-luvulla videoimiin haastatteluihin, ja tapahtumassa nähdään ja kuullaan kuinka Veikko Sinisalo kertoo puvun merkityksestä roolin valmistamiseen.

Nauhoituksissa palataan lukuisiin Sinisalon merkittäviin rooleihin vuosien varrella. Illan isäntänä toimii Tapio Parkkinen yhdessä Jussi Lehtosen kanssa.

Tapio Parkkinen on pitänyt kymmeniä teatterialan muisteluiltoja Tampereella viimeisten parinkymmenen vuoden aikana. Aiheena ovat olleet yksittäiset näyttelijät, teatterit tai teemat. Veikko Sinisalo -ilta on uudentyyppinen tapahtuma, jossa itse muistelija on paikalla ainoastaan videoina.

Tapio Parkkinen lahjoitti tapahtumassa nähtävät nauhat syksyllä 2022 Tampereen Teatterimuseolle, ja hän on nyt siirtänyt tallenteet nykyaikaisille tallennusformaateille ja kerännyt samalla muisteluiltaa varten parhaimpia paloja.

Tapahtumaan peritään 5 euron pääsymaksu, ja paikkoja on tarjolla rajoitetusti. Oman lippunsa voi varata ja lunastaa Tampereen Komediateatterin lipunmyynnistä.

Maaliskuussa on tulossa toinen muisteluilta, jonka aiheena on edesmennyt pitkäaikainen teatterivaikuttaja Esko Raipia.