Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Bubka ja Potkonen juoksevat, Pesä lähtee korkean paikan leirille... – Tampereella nähdään tuttuja kasvoja erikoisissa lajeissa

Tampere isännöi 26.6.–9.7.2023 European Masters Gamesia, joka on kansainvälinen aikuisten urheilutapahtuma. Se tarjoaa mahdollisuuden kohdata ikätovereita noin 30 urheilulajin parissa.

Kaksi viikkoa kestävään tapahtumaan odotetaan noin 7000 osallistujaa 70 maasta.

Joukossa on myös nuoremmilta vuosiltaan tuttuja huippu-urheilijoita. Kansainvälisen aikuisurheiluliitto IMGA:n, joka omistaa European Masters Gamesin konseptin, puheenjohtaja on Sergei Bubka, jota on pidetään kaikkien aikojen parhaana seiväshyppääjänä.

Bubka ei osallistu Tampereen EMG:ssa seiväshyppyyn, mutta juossee 5 000 metriä tai 10 000 metriä.

Järjestön hallitukseen kuuluvat entinen hiihtäjä Manuela Di Centa sekä ex-kävelijä Sari Essayah kisaavat myös Tampereella, mutta eivät paraatilajeissaan.

Nyrkkeilyn kaksinkertainen olympiamitalisti Mira Potkonen uskoo osallistuvansa 5 000 metrin juoksuun.

– Kerään ympärilleni joukkueen, johon voi tulla ihmisiä, jotka eivät välttämättä ole koskaan urheilleet, Potkonen kertoo.

Yksi kisaaja on myös Tampereen kaupungin tapahtumajohtaja Perttu Pesä. Hän osallistuu petankkiin, jonka kilpa järjestetään Pirkkahallissa 7.–8. heinäkuuta.

– Harrastin lapsena judoa, karatea, koripalloa, jalkapalloa ja tennistä, mutta nyt minun pitää passata kaikki aggressiiviset lajit ja siksi petankki on oikein sopiva. Kokoan joukkueen ja pidämme keväällä pari korkean paikan leiriä, Pesä vitsailee.