Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampere Rock City | Rockkaupunki Tampere nostaa statustaan ja tarjoaa entistä enemmän – "Meidän keikalta saa korvat täyteen melodista ryminää"

Kingwhip iskee rennon kokeneesti.

Tampere pitää pintansa Suomen aktiivisimpana Rock Citynä.

Kiihtyvä keikkatilanne näkyy esiintymislavojen lisääntyvässä määrässä: Mansessa on mahdollista soittaa livenä, oli kyseessä sitten iso tai pieni bändi.

– Tampere nostaa statustaan livemusan saralla. Uusia paikkoja on tullut useita, matalan kynnyksen mestoista Tavara-asemaan ja areenaan.

– Kuhinaa riittää ja onneksi laatuakin. Esimerkiksi Katubaari Axussa on paljon hyvää ruohonjuuritason musatarjontaa. Sieltä löytyy myös meidän rumpali Pate Vuorio hanojen ääreltä, Kingwhip-yhtyeen pojat kertovat.

Kingwhip tykkää metelöinnistä, melodioista ja rouheasta soitosta.

Lauantaina orkesterin esiintymispaikka on kuitenkin Hämeenkadun tuore rockkellari Pigs & Chicks, jossa Kingwhip iskee Rückwaterin kanssa.

– Meidän keikalta saa korvat täyteen melodista ryminää. Rückwater tarjoilee annoksen todella jyräävää triosoittoa, Kingwhip tiivistää illan menun.

Kingwhip syntyi vuonna 2019, kun rumpali Vuorio ja kitaristi Paavo Pekkonen halusivat soittaa grungea ja heviä. Laulaja-kitaristi Janne Pajari ja basisti Onni Hamard löytyivät helposti ”viereisestä baaripöydästä”.

– Kingwhipillä on kokemuksen tuomaa rentoutta. Me mennään biisit edellä, eikä häslätä. Me uskalletaan tehdä musaa omilla säännöillämme.

– Kingwhip tykkää metelöinnistä, melodioista ja rouheasta soitosta, bändi painottaa.

Nelikko julkaisi juuri debyyttisinglensä Shut Up. Kingwhip lupaa, ettei musiikin tallentaminen jää siihen.

– Kingwhip pääsi parin kellarivuoden jälkeen vihdoin julkaisukantaan sekä ihmisten eteen. Aiomme jatkaa samaan malliin.

– Bändi aikoo siis vuoden mittaan jatkaa studiossa, keikoilla ja treeniksellä. Uusia biisejä laitetaan keväällä pihalle EP:n verran.

Kingwhip Pigs & Chicksissä lauantaina 4.2.