Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pesäpallolegenda opettelee uutta roolia Tampereella – "En voi kiistää, että eikö minulle tulisi kauden aikana tunne, että menen itse pelaamaan"

Manse PP:n uusi pelinjohtaja Toni Kohonen on varma, että kauden aikana hänelle tulee hinku kentälle.

Nokia-areenan mediakuutiolla näkynyt, Tapparan pelipaita kädessään ollut pesäpallolegenda Toni Kohonen oli hämmentävä näky.

Miten Kiteeltä kotoisin oleva, Kouvolassa nyt asuva Kohonen oli päättänyt tulla kiekkokauden 2022–23 avausotteluun Tampereelle?

– Tappara kutsui minut vieraaksi, koska seura halusi kunnioittaa uraani, Kohonen kertoo ja paljastaa samalla fanittaneensa takavuosikymmeninä Tapparaa ja tuon illan vastustajaa Turun Palloseuraa.

Syyskuisena iltana ei ollut vielä tiedossa, että hieman yli kuukauden kuluttua tamperelainen Manse PP julkistaa Kohosen olevan miesten Superpesis-joukkueen uusi pelinjohtaja.

Toukokuussa 1993 ensimmäisen Superpesis-ottelunsa pelannut Toni Kohonen, 47, päätti pelaajauransa viime kauteen. Hän lienee kaikkien aikojen pesäpalloilija, sillä taskussa on muun muassa 20 SM-mitalia, joista 10 on mestaruuksia, ja Kohonen valittiin 23 kertaa Itä–Länsi-otteluun.

Lukkarilegendan piti ottaa uran jälkeen hetki etäisyyttä lajiin, mutta toisin kävi. Tammikuisena perjantaina kello 9.30 hän valvoi pelinjohtajana ja valmentajana Manse PP:n miehiä kuntosalitreeneissä.

– Pelaajana oleminen oli helpompaa. Kärjistetysti sanottuna pelaajan tarvitsee vain tulla sovittuna aikana pakalle. Pelinjohtajan ja valmentajan työt vievät paljon enemmän aikaa, Toni Kohonen vertailee.

Manse PP:n sopimuspelaajat ovat viime kauden päättymisen jälkeen leireilleet muutaman kerran ja olleet omatoimijaksoilla, joiden aikana he ovat kyllä pitäneet kuntoa yllä, mutta ilman mailoja ja räpylöitä.

– Tästä eteenpäin painetaan sitten kaasu pohjassa syksyyn asti. Vapaita viikonloppuja ei kenelläkään juuri enää ole, Kohonen sanoo.

– Tarkoitus on, että pelaajien kuntopiikki ei olisi vielä keväällä vaan juhannuksen jälkeen, jolloin todella ruvetaan hiomaan pakettia kuntoon. Parhaimmillaan pitää olla sitten syksyllä, mies jatkaa.

Pesäpallon halli-SM käynnistyy 18. helmikuuta. Joukkueet kokeilevat talvipeleissä erilaisia asioita peluuttamisessa ja taktiikassa, etenkin nuoret ja uudet pelaajat antavat pelinjohdolle näyttöjä kyvyistään.

– Testaamme hallipeleissä ainakin kahdella kärjellä pelaamista eli nyt katsotaan onko meillä rahkeita siihen. Meillä on olemassa vanha toimiva lyöntijärjestys, johon on sitten aina helppo palata, Toni Kohonen toteaa.

Kohonen totuttelee uudenlaiseen rooliin vuosikymmeniä kestäneen pelaajauran jälkeen. Onko mies varma, että häntä ei enää nähdä esimerkiksi syöttölautasen äärellä räpsä kädessä?

– En voi kiistää, että eikö minulle tulisi kauden aikana tunne, että menen itse pelaamaan. Sellainen tunne tulee takuuvarmasti, Manse PP:n pelinjohtaja sanoo.