Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pilaako suojasää mahdollisuuden täyspitkän Pirkan Hiihdon suksimiseen? – Näin järjestäjä pohtii seikkoja

Pirkan Hiihdon puheenjohtaja Tapio Syrjänen harmittelee hyvin alkaneen Etelä-Suomen hiihtotalven muuttumista tammikuun suojasään ja vesisateiden jälkeen.

– Se vaikutti luonnollisesti myös 5. maaliskuuta järjestettävän Pirkan Hiihdon reittiin, joka ehti olla jo lähes täydeltä pituudeltaan kunnossa, Syrjänen toteaa tiedotteessa.

– Toivottavasti lunta saadaan lisää. Lähtökohtana on edelleen järjestää 67. Pirkan Hiihto täydellä 90 kilometrin reitillä Kankaanpään Niinisalosta Ylöjärven Teivoon, mies jatkaa.

Mikäli lunta ei saada reitille riittävästi, varaudutaan kuitenkin aiempien huonolumisten talvien tapaan järjestämään tapahtuma vaihtoehtoisella ja lyhyemmällä reitillä niillä Pirkan uran osuuksilla, missä lumitilanne on parempi.

– Pyrimme tekemään lopullisen päätöksen tämän vuoden Pirkan Hiihdon toteuttamisesta helmikuun 21. päivä eli vajaa kaksi viikkoa ennen hiihtoa. Ehdoton takaraja päätökselle on maanantai 27. helmikuuta, Syrjänen kertoo.

Viime vuonna Pirkan Hiihto keräsi hyvän vastaanoton, kun maaliin hiihti 1728 osanottajaa. Tapahtuma on järjestetty vuodesta 1955 lähtien joka vuosi, lukuun ottamatta vuosia 2014 ja 2021.

Yhdeksän vuotta sitten huono lumitilanne esti tapahtuman järjestämisen, kaksi vuotta sitten korona. Vähälumisina talvina 2017 ja 2020 pystyttiin järjestämään vain Reppuhiihto.

2000-luvun ennätysvuosi oli 2013, jolloin upea, pitkään jatkunut hiihtotalvi toi laduille yli 3500 hiihtäjää. Pirkan Hiihdon kaikkien aikojen osanottoennätys on vuodelta 1982, 5443 hiihtäjää.

90 kilometrin täysmatkan lisäksi on mahdollista hiihtää myös perinteisellä tai vapaalla 52 kilometrin Retki-Pirkka Niinisalosta Kyröskoskelle tai 45 kilometrin Puoli-Pirkka Hämeenkyrön lentokentältä Teivoon. 90 km päämatkan voi suorittaa myös viestihiihtona Neliveto-sarjassa.

Omahuoltoperiaatteella, ilman ajanottoa hiihdetään seuraavana lauantaina 11. maaliskuuta Pirkan Reppuhiihto. Reppuhiihdossa on toista kertaa mukana 52 kilometrin puolimatka sekä neliveto.