Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampere kerää aggregaatteja ja generaattoreita Ukrainaan – "Olisi hienoa, että mahdollisimman monet lähtevät mukaan"

Tampereen kaupunki järjestää generaattorien ja aggregaattien keräyksen ystävyyskaupunki Kiovalle. Laitteet voivat olla käytettyjä, mutta niiden tulee olla toimivia. Keräysaika on 6.–28. helmikuuta.

Laitteita voivat lahjoittaa niin yritykset, yhteisöt kuin yksityishenkilötkin.

– Tampere ja tamperelaiset ovat tukeneet ystävyyskaupunkiamme Kiovaa viimeisen vuoden ajan monella tavalla, ja tuemme Kiovaa jatkossakin. Nyt osallistumme EU:n yhteiseen kampanjaan. Olisi hienoa, että mahdollisimman monet lähtevät mukaan ukrainalaisten auttamiseksi, sillä yhdessä vaikutuksemme on suurin, pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok.) sanoo tiedotteessa.

Lahjottajia pyydetään olemaan yhteydessä kansainvälsiten asioiden päällikkö Satu Vuoriseen, joka on Tamepreen keräyksen yhteyshenkilö.

Kaikista lahjoituksista tarvitaan perustiedot, kuten ulkomitat, paino ja onko kyseessä uusi vai käytetty laite. Yhteyshenkilö kertoo tarkemmat tiedot, milloin ja minne lahjoituksen voi toimittaa. Kaupuni ei pysty noutamaan laitteita. Tampereen Infra myös testaa laitteiden toimivuuden ennen lähetystä.

– Kun keräysaika on päättynyt, laitteista tehdään listaus. Lähetämme listan sisäministeriön koordinoivaan yksikköön, joka hyväksyttää tavarat Ukrainan hallinnolla. Kun tavarat on hyväksytty, ne toimitetaan varikolta eteenpäin Ukrainaan EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta, Satu Vuorinen kertoo tiedotteessa.

Lahjoittajien nimet julkaistaan keräysajan päätyttyä Tampereen kaupungin verkkosivuilla.

Generators for Hope on Euroopan parlamentin puhemies Roberta Metsolan ja Eurocities-verkoston hallituksen puheenjohtaja Dario Nardellan yhdessä lanseeraama kampanja, jonka tavoitteena on toimittaa Ukrainaan generaattoreita. Puhemies Metsola on haastanut kaikki kaupungit ja kunnat mukaan kampanjaan.

EU:n pelastuspalvelumekanismi vastaa kampanjan osana Ukrainaan lahjoitettujen tarvikkeiden kuljetuskustannuksista ja logistiikasta. Suomessa sisäministeriö koordinoi tätä osuutta.