Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"OIen käytettävissä, mutta turha hötkyillä" – Kalervo Kummola valmis pormestariksi tarvittaessa, kokoomus haluaa rauhoittaa tilanteen vaaleihin saakka

Kalervo Kummola kertoo olevansa käytettävissä Tampereen pormestariksi, mikäli tänään kokoomuksen eduskuntavaaliehdokaaksi nimetty pormestari Anna-Kaisa Ikonen pääsee Arkadianmäelle.

– Olen käytettävissä, mutta turha hötkyillä. Katsotaan rauhassa vaalit ensin. Aluejärjestö esittää pormestaria valtuustoryhmälle ja valtuusto lopulta päättää, kommentoi Kummola, kun tieto Ikosen ehdokkuudesta julkistettiin.

Kummola oli kokoomuksen toinen pormestariehdokas vuoden 2021 kuntavaaleissa. Kummola on kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja ja kaupunginhallituksen konsernijaoston varapuheenjohtaja.

– Kyllä Tampere pystyssä pysyy, vaikka haasteita on paljon edessä. Varsinkin vuodesta 2024 on tulossa hankala.

Kummola, 77, on toiminut kaupunginvaltuutettuna vuosina 1989–2004 ja uudelleen vuodesta 2017 lähtien. Kansanedustajana hän toimi yhden kauden vuosina 1999–2003.

Kokoomuksen Tampereen aluejärjestö haluaa rauhoittaa tilanteen vaaleihin asti.

– Edustakuntavaalien ajan istuvalle pormestarille tulee antaa täysi työrauha ja mahdollisiin pormestarin valintakuvioihin palataan vaalien jälkeen. Valintaprosessin osalta kokoomuksella on olemassa sääntöjen mukainen toimintamalli, jonka pohjalta aluejärjestö ja valtuustoryhmä tekevät päätöksen pormestariehdokkaasta, todetaan alujärjestön tiedotteessa.

Muokattu 2.2.2023 kello 13.00: Täydennetty kokoomuksen aluejärjestön kannanotolla.