Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kokoomus tiedotti: Ikonen ehdolle eduskuntavaaleihin – "Vaakakuppi painui koko Pirkanmaan ja Suomen puoleen maailman ja kotimaan tilanteen vuoksi"

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok) on ehdolla kevään eduskuntavaaleissa.

Pirkanmaan kokoomus tiedotti asiasta tänää torstaina.

– Olemme äärettömän tyytyväisiä, että Ikonen päätti suostua ehdokkaaksi. Hänen tuloksellinen työnsä pormestarina ja puolueen varapuheenjohtajana antaa erinomaiset lähtökohdat vaaleihin, vaalien jälkeisiin neuvotteluihin ja avaintehtäviin tulevalla hallituskaudella, Pirkanmaan kokoomuksen puheenjohtaja Aleksi Jäntti toteaa tiedotteessa.

– Elämme poikkeuksellisen haastavia aikoja, ja tulevalla hallituskaudella on aika muuttaa Suomen suunta. Tässä tilanteessa vaaditaan rohkeaa, tulevaisuuteen katsovaa päätöksentekoa ja kaikkien kovaa työtä. Meillä on hieno ja osaava kokoomusjoukkue, ja haluan olla sen rinnalla tekemässä täysillä töitä koko Suomen hyväksi, Anna-Kaisa Ikonen sanoo tiedotteessa.

Ikonen kertoo päätyneensä asettumaan ehdolle ihmisten kannustusten tukemana ja pitkän pohdinnan jälkeen. Ikosen mukaan päätös ei ollut helppo, sillä Tampereen pormestarin työ on hänelle tärkeä kunniatehtävä ja monella tavalla merkityksellinen unelmatyö.

– Vaakakuppi painui koko Pirkanmaan ja Suomen puoleen maailman ja kotimaan tilanteen vuoksi: Euroopassa on sota, Suomen talouden kestävyys on hälyttävässä tilassa ja monen suomalaisen arki myllerryksessä. Näköpiirissä on valtavia haasteita esimerkiksi hyvinvoinnin ja osaamisen turvaamisessa. Seuraavan hallituksen on varmistettava turvallinen arki ja hyvä hoiva sekä kyettävä takaamaan vahvan osaamisen pohja ja luomaan uutta, Ikonen sanoo.

– Vaikka tilanne on vaikea, Suomella on kaikki valttikortit menestyä nyt ja tulevaisuudessa. Ne pitää käyttää oikein. Suomen menestyksen pohja on vahvassa osaamisessa, yhteistyössä ja uuden kasvun luomisessa. Haluan tuoda osaamiseni ja verkostoni osaksi tätä rakennustyötä. Vaativana aikana tarvitaan monipuolista kokemusta ja vahvaa näkemystä. Tampere ja Pirkanmaa tunnetaan hyvästä yhteistyöstä ja rohkeista, tulevaisuutta rakentavista suurista päätöksistä. Ajattelen, että tätä tekemisen henkeämme olisi tärkeää ja hienoa viedä eteenpäin myös valtakunnan tasolla.