Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Vieläkö muistat Foodstationin? Ravintolatoiminta ei kannattanut tunnelissa, joka on nyt täynnä ravintoloita, muttei tunneli – Tältä näyttää sen uudessa yökerhossa

Tampereen rautatieaseman Matkakeskustunnelin ja Asematunnelin välille hieman yli kymmenen vuotta sitten avattuun Pendolinotunneliin on avautunut Super Bar -yökerho, joka sijaitsee Matkakeskustunnelin päässä.

Super Barin taiteellinen johtaja Miki Mäkinen perusti aikoinaan Roska-baarin ensin Helsinkiin ja sitten Tampereen Aleksanterinkadulle.

– Super Bar toimii pitkälti samalla idealla, Mäkinen toteaa.

– Haluamme erottua monessa asiassa. Yksi on huokeat hinnat, ravintolapäällikkö Kati Sironen sanoo.

Lue lisää: Tampereelle avautui uusi yökerho hämmentävän tutulla logolla – Taiteellinen johtaja kertoo, mistä on kyse

Pendolinotunnelin rakentamisesta tehtiin päätös vuonna 2011. Noin 60 metriä pitkään kävelykäytävään rakennettiin myös liiketilaa ja heinäkuussa 2013 Tamperelainen uutisoikin tunneliin avattavasta ravintolamaailmasta, jonka nimeksi tuli Foodstation, jossa oli alkuvaiheessa seitsemän erilaista ravintola- ja kahvilayritystä.

Epäonnistunut ravintolakeskittymä Foodstation suljettiin vain kolme vuotta myöhemmin heinäkuussa 2016.

Kulku tunnelin läpi katkaistiin kokonaan pian sen jälkeen ilkivallan ja järjestyshäiriöiden takia. Tunneli ei siis ole ollut tunneli enää pitkään aikaan.

Ravintolatoiminnan lopettamisen jälkeen Finnpark kaavaili tunnelista muun muassa kokouskeskusta. Pendolinotunneli siirtyi osittain toimistokäyttöön, kun Tampereen Raitiotie Oy siirsi toimistonsa Matkakeskutunnelin päähän kesällä 2018.

Pendolinotunneliin tuli uudestaan ravintolatoimintaa lokakuussa 2019, jolloin siellä avautui Bonker Moodcourt -niminen konsepti. Se toimii edelleen Super Barin seinänaapurina.

Super Barissa asiakkaat ovat vahvasti vaikuttamassa ravintolan ulkoasuun.

– Seinämme olivat puhtaat, kun avasimme paikan 20. tammikuuta. Asiakkaat ovat sen jälkeen saaneet tehdä seinille graffiteja sekä piirustuksia ja niiden tusseilla tehty määrä lisääntyy koko ajan, Sironen kertoo.

185 asiakaspaikan ravintolassa nähdään myös esiintyjiä. Ensimmäisen artistin keikka on 18. helmikuuta. Kati Sironen kertoo, että Super Barin esiintyjät ovat keskikokoluokan tunnettujakin muusikkoja monesta eri tyylilajista.

Super Bar avautuu joka päivä kello 14 ja on viikonloppuisin auki kello 04 saakka. Arkisin ovet suljetaan asiakastilanteen mukaan.

Super Barin logosta tulee väkisinkin mieleen Lidlin tunnus.

– Tunnuksemme ulkoasu on tehty tavalla, joka on tuttua etenkin katumuodin puolelta. Monien eri isojen yhtiöiden logoja on katumuodissa matkittu vuosikaudet, Miki Mäkinen perustelee.

Tampereelle avautui uusi yökerho hämmentävän tutulla logolla – Taiteellinen johtaja kertoo, mistä on kyse