Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

PAM päätti uusista lakoista kauppoihin – Listalla muun muassa kaikki Citymarketit, Prismat ja Lidlit

Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallitus päätti uusista kaupan alan lakoista viikolle 7.

Lakko koskee 415 toimipaikkaa ja niissä työskentelee noin 26 000 työntekijää ja esihenkilöä. Lakot alkavat, jollei sopimusta ole syntynyt ennen sitä. Kaupan alan työriidan sovittelua jatketaan valtakunnansovittelijan johdolla keskiviikkona.

Kaupan alan uudet lakot alkavat vähittäiskaupan toimipisteissä tosratina 16. helmikuuta kello 5.00 ja päättyvät 18.2. klo 5.00 (tai sitä ennen alkaneen työvuoron päätyttyä), jos sopua palkoista ja työehdoista ei ole saavutettu ennen sitä.

Lakon piirissä ovat muun muassa kaikki K-Citymarketit, Prismat, Lidl Suomi Ky:n ja Veljekset Keskinen Oy:n myymälät, 42 Tokmannin ja 14 Kokkolan Halpa-Hallin myymälää sekä Kesko Logistiikan terminaalit Tampereella, Turussa, Kuopiossa ja Oulussa.

PAMin hallitus päätti myös kaupan alalle asetettavasta ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta sekä tilapäisen siirron kiellosta. Ylityö-, vuoronvaihto- ja siirtokielto astuu voimaan keskiviikkona 1.2. kaikissa kaupan myymälöissä.