Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

57–10: Frenckellin uudesta tulevaisuudesta äänestettiin – Vanha tehdasalue ja virastokeskus saamassa kattonsa alle muun muassa hotelleja ja ravintoloita,

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi Frenckellin asemakaavan maanantain kokouksessaan.

Asemakaavamuutoksella suojeltu entinen Frenckellin teollisuuskiinteistö avautuu nykyistä laajemmin yhteiseen käyttöön.

Frenckellin asemakaavan muutospäätös hyväksyttiin valtuustossa äänestyksen jälkeen äänin 57–10.

Frenckellin kaavamuutos mahdollistaa kiinteistön kehittämisen kaupungin virastokäytöstä majoitus-, ravintola- ja tapahtumapalvelujen keskittymäksi.

Frenckellin nykyiset rakennukset säilytetään. Museoviranomainen ohjaa jatkosuunnittelua. Asemakaavaan sisältyvät muutokset eivät muuta Frenckellin rakennusalaa. Uusina rakenteina on osoitettu vain kevyitä rakenteita terasseja tai sisäänkäyntejä varten ja alapihalle on osoitettu muurin vierelle uusi lasiterassiravintola.

Kaava mahdollistaa hotellihuoneita ja niille kattoikkunoita ullakkokerroksiin. Kiinteistöön on suunniteltu myös kylpylä- ja kuntosalitoimintoja.

Kaava mahdollistaa patosillan ja Frenckellin lävistävän kulkuaukon leventämisen kevyen liikenteen olosuhteiden parantamiseksi.

Tampereen kaupunki on tehnyt ehdollisen kaupan Frenckellin kiinteistön myynnistä. Kaupan lopullisen toteutumisen ehtona on, että valtuusto on hyväksynyt asemakaavan ja se saa lainvoiman.