Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tarjanteen paluu halkohöyryksi osoittautumassa menestykseksi – Ensimmäiset reittilähdöt täyttyvät, ajaminen halvempaa...

Höyrylaiva Tarjanteen paluu halkolämmitteiseksi on piristänyt myös risteilyjen ja Runoilijan tien reittiliikenteen myyntiä.

Erityisesti kesän ensimmäiset matkat ovat olleet kysyttyjä ja ensimmäinen reittilähtö Tampereelta Virroille keskiviikkona 7. kesäkuuta on jo käytännössä loppuunmyyty.

– Tiesimme, että perusasioihin ja juurille paluu, lähimatkailu ja tarinallisuus ovat nyt kiinnostavia trendejä, mutta yllätys tämä oli silti, myöntää Runoilijan tien toimitusjohtaja Mari Vuorinen.

Toimitusjohtajan mukaan kiinnostus on ollut niin kovaa, että Tarjanne saattaa ajaa lyhyempiä esittelyristeilyjä jo ennen varsinaisen liikenteen käynnistymistä.

Reittiliikenteessä laiva ajaa tuttuun tapaan Tampereelta Virroille keskiviikkoisin ja perjantaisin ja palaa Virroilta Tampereella torstaisin ja lauantaisin. Reittiliikennettä ajetaan 19. elokuuta saakka.

– Lyhyempiä risteilyjä ja tilausristeilyjä ajetaan sen mukaan, mitä ehdimme. Tarjanteen historiallinen reittiliikenne Runoilijan tiellä on kuitenkin toiminnan lähtökohta.

Vuorisen mukaan Tarjanteen muuttaminen halkolämmitteiseksi on ollut muutenkin taloudellisesti järkevä projekti. Itse liikennöiminen on haloilla halvempaa kuin öljyllä. Muutostyöt olivat vajaan 20 000 euron investointi. Toimitusjohtajan mukaan muutostöissä ei työtunteja pilkuntarkasti laskettu.

– Tarjanteen onni on se, että sen ympärillä on ollut aina ihmisiä, joille laiva on enemmän kuin työ. Huippuosaavilla ihmisillä on ollut sydän mukana muutoshankkeessa, kehuu Vuorinen.

S/S Tarjanne on valmistunut vuonna 1908.