Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Vuoden Tamperelainen Urheilija 2022 kantaa tulosvastuuta ja iloitsee Messin MM-kullasta – "Ei pidä ottaa stressiä vaikka pelaisi nollatehoilla monta ottelua putkeen"

Tulosvastuu on selvä, kun on ykköskentässä, sanoo maaliahne hyökkääjä.

Tamperelaisen lukijat äänestivät Tampereen Ilveksen jääkiekkoilija Joona Ikosen Vuoden Tamperelaiseksi Urheilijaksi vuonna 2022.

Ikonen, 24, pelaa todellista huippukautta. Mies johtaa Liigan maalipörssiä (tilanne 23.1.) iskettyään 39:ssä Liigan ottelussa 19 täysosumaa. Syöttöpisteitäkin on kertynyt 18. Laitahyökkääjä on jo rikkonut yhden kauden piste-ennätyksensä, joka oli 35 pistettä kaudelta 2018–19.

– Lähdin tähän kauteen rennoin fiiliksin. Minulla ei ollut mitään painetta, koska edellinen kausi ei ollut mikään superhyvä. Opin edellisiltä kausilta sen, että ei pidä ottaa stressiä vaikka pelaisi nollatehoilla monta ottelua putkeen, Joona Ikonen pohtii syitä menestyksekkääseen syyssesonkiin.

Ikonen on pelannut suuren osan kaudesta Ilveksen ykköshyökkäysketjussa yhdessä Eemeli Suomen ja Balázs Sebőkin kanssa. Paljon parempia ketjukavereita ei voi edes toivoa, Joona Ikonen kehuu.

Halusin Messin saavan vihdoin maailmanmestaruuden.

– Tulosvastuu on selvä, kun on ykköskentässä. Pisteitä on tehtävä, sillä samalle tontille on tyrkyllä monta muutakin hyvää pelaajaa, Ikonen sanoo.

Hän näkee Ilveksen tämän kauden menestyksen taustalla neljään ketjuun levittäytyvän tasaisen tehokkuuden. Ottelun voi ratkaista mikä kentällinen tahansa.

– Olemme myös puolustaneet todella hyvin. Sitä on pidetty railakkaasti hyökkäävän Ilveksen heikkoutena, mutta emme ainakaan viime aikoina ole päästäneet kauheasti maaleja ottelua kohti, kevääseen 2024 Ilveksen kanssa sopimussuhteessa oleva Joona Ikonen pohtii.

Jokainen tamperelainen tietää, että Ilveksen ja Tapparan mahdollinen kohtaaminen Liigan finaaleissa tänä keväänä toisi showmeiningin koko kaupunkiin. Joona Ikonen ei pelannut miesten pääsarjassa vielä keväällä 2017, jolloin seurat olivat vastakkain puolivälierävaiheessa, mutta todisti niitä kyllä Hakametsässä.

– Areena on paikallispeleissä aina täynnä, se on niissä erityistä. Minun ei tarvitse ladata itseäni niihin mitenkään erityisesti, mutta kun peli alkaa, on Tapparaa vastaan pelaaminenkin vain normaali ottelu.

Nuori kiekkoilija koki yhden täyttymyksen viime vuoden joulukuussa, kun hänen suosikkijoukkueensa Argentiina voitti jalkapallon miesten MM-kisat.

– Argentiinan kannattaminen johtuu eniten Lionel Messistä. Sytyin aikoinaan hänen pelaamisestaan ja olen ollut pitkään Messi-fani. Halusin Messin saavan vihdoin maailmanmestaruuden, Ikonen perustelee.

Kisat pelattiin ensimmäistä kertaa muulloin kuin kesällä. Talvisin jääkiekkoilijan iltapainotteinen työ haittaa kisojen seuraamista, mutta Joona Ikonen kertoo nähneensä yllättävänkin paljon MM-otteluita televisiosta.