Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Turussa K45-discoillat myytiin heti loppuun – Onko Tampereen K40-diskollekin luvassa räjähtävä suosio?

Tampereen uusin tapahtumapaikka Tavara-asema järjestää helmi-maaliskuussa kaksi K40-discoa. Niistä ensimmäinen on jo parin viikon päästä 11. helmikuuta ja toinen siitä kuukauden kuluttua 11. maaliskuuta.

K40-discoillat on nimensä mukaisesti suunnattu yli 40-vuotiaille ja niissä soitetaan musiikkia yli 40-vuotiaiden lapsuudesta ja nuoruudesta 1970-2000-luvuilta.

Tavara-aseman sekä Tullikamarin Pakkahuoneen ja Klubin toimintaa pyörittävän Tampereen Kulttuurikamari oy:n ohjelmapäällikkö Janne Laurila kertoo saaneensa paljon kyselyjä K40-discon järjestämisestä.

Tavara-asema myy liput discotapahtumiin vain ovelta, joten iltojen suosiota voi lähinnä uumoilla muiden suurten kaupunkien keski-ikäisdiscojen perusteella.

Helsingissä noin kerran kuussa Ravintola Pörssissä järjestettävä Disco K-50 on ollut hyvin suosittu ja Turussa keväällä 2023 neljä kertaa pidettävät K45-discot Turun VPK-talolla ennakkomyytiin kaikki pikavauhtia loppuun.

Helsingin ja Turun tapahtumajärjestäjät muistuttavat, että ovella tarkistetaan kaikkien "paperit", joten "alaikäisillä" ei ole sisälle asiaa. Tavara-aseman K40-discon ikäraja on Laurilan mukaan viitteellinen eli sisään pääsevät myös alle nelikymppiset.

K40-discot käynnistyvät jo kello 19 ja päättyvät kello 02.

– Monet noin 50–60-vuotiaat haluavat bailata, mutta yökerhot eivät tarjoa heille sopivaa aikaa. Jos joillakin meno yltyy K40-discossa vauhdikkaaksi eikä tunnu olevan syytä lopettaa bilettämistä voi siirtyä Klubin yökerhon puolelle, ohjelmapäällikkö Janne Laurila sanoo.