Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Jenni Poikelus hengailee lauantai-iltaisin Tohlopissa – "Olen tajunnut vasta tällä viikolla, miten huima tilanne on edessä"

Tamperelaislähtöinen nainen on Hengaillaan-ohjelman juontaja.

Tamperelaislähtöinen radiotoimittaja ja televisioesiintyjä Jenni Poikelus jännittää jo hippasen uutta tv-pestiään, jossa hän on ensimmäistä kertaa ohjelmasarjan juontajana ja kaiken kukkuiraksi parhaaseen katseluaikaan.

Poikeluksen luotsaaman Hengaillaan-viihdeohjelman avauslähetys pärähtää suorana käyntiin Yle TV 1:llä 28. tammikuuta kello 21.

– Olen tajunnut vasta tällä viikolla, miten huima tilanne on edessä. Suora lähetys on aina jännittävä ja minulla on vetovastuu siitä, että asiat tulee tehtyä lähetyksen aikana, Poikelus pohtii.

Tampereen Mediapoliksessa kuvattava seitsemän lähetyksen Hengaillaan on viihteellinen tietovisailu, jossa julkisuudesta tutut kilpailijat viedään kaksihenkisinä tiimeinä ikään kuin junamatkalle kohteisiin ympäri maailman testaamaan heidän yleistietoaan.

Hengaillaan-kilpailijat ovat Kirsi Alm-Siira, Lotta Backlund, Esko Eerikäinen, Janne Grönroos, Jani Halme, Riitta Havukainen, Sonja Kailassaari, Shirly Karvinen, Sauli Koskinen, Meeri Koutaniemi, Laura Malmivaara, Tunna Milonoff, Piia Pasanen, Anna Rimpelä, Cristal Snow ja Sami Sykkö.

Kirkan 40 vuoden takainen euroviisubiisi Hengaillaan kuullaan ohjelmassa joka viikko vierailevan bändin omana tulkinta ohjelman tunnusmusiikkina. Bändeinä ovat Steve ‘n’ Seagulls, Tiisu, Arppa, Luukas Oja, Aili Järvelä ja Frigg sekä Sami Saari & Jazzpojat. Finaalilähetyksessä musiikista vastaa Jesse Markin.

Jenni Poikeluksen rinnalla kisan tuomarina nähdään Riku Rantala. Studiossa on mukana myös huippukokki Kozeen Shiwan, joka valmistaa joka jaksossa yhden vihjeen kisaajille ruuan muodossa.

Hengaillaan perustuu Ruotsissa huippusuosittuun På spåret -ohjelmaan, jota on tehty jo vuodesta 1987 lähtien. Ruotsalaisohjelman pikaisella vilkaisulla voi uumoilla suomalaisversion olevan vauhdikkaampi ja viihteellisempi.

– Joo, olet siinä ihan oikeassa. Olemme tuoneet Suomen versioon uusia elementtejä kuten ruoanlaitto-osion, Poikelus kertoo.

Hän on tunnettu huumorista, joka perustuu nopeaan reagointiin ja spontaaniuteen. Sellaiselle on kuulemma tilaa Hengaillaan-ohjelmassakin.

– Jätämme tarkoituksella tilaa tarinoille ja otamme ilolla vastaan mahdolliset yllätykset, juontaja naurahtaa.

Lukuisissa tv-ohjelmissa nähty Jenni Poikelus, 35, on päätyönään työskennellyt YleX:llä jo 10 vuotta. Hän teki ensin iltaohjelmaa, sitten päivälähetystä ja viime elokuusta lähtien aamushowta, jota varten pitää herätä kukonlaulun aikaan.

– Se on mennyt yllättävän hyvin. Olen mummoutunut nopeasti. Menen nukkumaan illalla yhdeksän pintaan.

Poikelus sanoo radion olevan hänen kotinsa. Television projektit ovat piipahduksia, jotka kestävät tovin. Hän on kunnostautunut nyt myös taustatekijänä olemalla muun muassa juuri Kultaisella Venlalla palkitun Joonas Nordman Shown käsikirjoitusporukassa.

– Tunnen olevani erittäin etuoikeutettu saadessani tehdä kaikenlaisia erilaisia juttuja media-alalla. Toivottavasti niin on jatkossakin, Poikelus iloitsee.

Jenni Poikelus on ehdokkaana Vuoden Tamperelainen 2023 -äänestyksessä. Hän naureskelee, että katkera puhe radioaalloilla on hyödyttänyt. Poikeluksella on ollut hinku ehdokaslistalle jo pitkään ja vuonna 2021 hän pomppasi kisan kakkoseksi listan ulkopuolelta.

– Meillä on ollut radiolähetyksessä pitkäaikainen vitsi siitä, että tamperelaisella medialla on jotain minua vastaan. Homma lähti varmaan siitä, kun Tanssii Tähtien Kanssa -kilvan jälkeen oli tamperelaisesta Waltteri Torikasta Tampereella iso juttu ja jossain sivulauseessa mainittiin, että myös Poikelus ja Elina Gustafsson ovat tamperelaisia. Nyt marmatukseni elää omaa elämäänsä, Poikelus muistelee.

Poikelus kertoo, että Tampere on aina hänen henkinen kotinsa vaikka nainen on muuttanut pois kaupungista jo yli kymmenen vuotta sitten.

– Kummeli on vahvasti olemuksessani mukana, hän heittää.