Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen Sähkölaitos laskee sähkön hintaa yli 40 prosenttia – Myyntiin myös uusi puolen vuoden määräaikainen sopimus

Tampereen Sähkölaitos laskee sähkön hintaa helmikuun puolivälistä lähtien.

Sähkön hinta laskee kaikissa toistaiseksi voimassa olevissa sähkösopimuksissa 11 senttiä, eli suurimmalla osalla kuluttajista hinta laskee 26 sentistä 15 senttiin kilowattitunnilta eli 42 prosenttia. Alennettu hinta sisältää arvonlisäveron, joka on nyt 10 %. Alennus astuu voimaan 15. helmikuuta.

Samalla yhtiö tuo myyntiin uuden määräaikaisen Järkisähkö-tuotteen, jonka myös uudet asiakkaat voivat tilata Sähkölaitoksen internetsivuilta. Uuden tuotteen hinta on 15 snt/kWh (alv 10 %). Sopimus on määräaikainen kuuden kuukauden ajan.

Tampereen Sähkölaitoksen mukaan hinnan laskemisen mahdollistavat asiakkaiden ennätyksellinen sähkönsäätö ja sähkön hankintahinnan lasku.

– Kun korotimme hintaa syyskuussa 2022, lupasimme laskea sitä heti kun se on mahdollista. Nyt on se hetki, Tampereen Sähkölaitoksen toimitusjohtaja Jussi Laitinen toteaa yhtiön tiedotteessa.

Tampereen Sähkölaitos uskoo puolen vuoden määräaikaisen sopimuksen uskotaan houkuttelevan hinnan lisäksi lyhyydellään tässä tilanteessa, kun sähkön hintakehityksestä kahden vuoden päähän ei ole tietoa. Tavallisesti määräaikaiset sopimukset Suomessa ovat olleet 24 kuukauden mittaisia.

Tampereen Sähkölaitos perustelee, että sähkön hintaa voidaan alentaa, sillä sen hankintahinta on laskenut. Sähköä on myös käytetty ennakoitua vähemmän. Toteutunut kulutus on ollut syyskuusta 2022 alkaen jopa 10 prosenttia pienempi kuin aiempien vuosien ja sään perusteella olisi voinut odottaa.

– Olemme kannustaneet tamperelaisia energian säästämiseen ja tarjonneet laskurin kulutuksen arviointiin, jotta vältämme kiertävät sähkökatkot. Nyt tilanne on se, että tamperelaisten sähkönsäästö on ylittänyt kaikki odotukset ja markkinahinnat ovat laskeneet. Tämä voidaan siirtää suoraan meidän hintoihimme, Jussi Laitinen kertoo.