Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kangasalan Kirkkoharjun suosittu talvipolkureitti on taas merkitty maastoon

Kangasalan kaupunki ja Kangasalan SK on jatkanut yhteistyötä Kirkkoharjun talvipolkureitin toteuttamisessa ja polku on merkitty jälleen maastoon.

Talvipolkureitti sai viime talvena paljon positiivista palautetta ja yhteistyötä haluttiin edelleen jatkaa. Polku kulkee Sorolan montun parkkipaikalta Kirkkoharjun näkötornin kahvilalle ja polulle kertyy yhteensä mittaa noin 5 kilometriä, jos sen kulkee kokonaisuudessaan edestakaisin.

Kirkkoharjun talvipolku merkittiin ensimmäisen kerran viime talvena maastoon sinisillä aurauskepeillä. Polun lähtöpisteisiin sekä polun risteyskohtiin on lisätty myös infokyltit reitistä.

Idea talvipolkureitistä lähti reitin suunnittelijalta Jenni Joensuu-Partaselta, joka kiertää reitin noin kerran viikossa ja tarkistaa, että aurauskepit ovat pysyneet paikallaan opastamassa talvipolkureittiä.

– Reitti on suunniteltu kulkemaan ihmisten jo valmiiksi tallaamia polkuja pitkin. Hiihtoladut ylitetään matkan varrella muutaman kerran ja latujen ylityksissä pyydetään noudattamaan erityistä varovaisuutta, Joensuu-Partanen sanoo tiedotteessa.

Talvipolun kartta löytyy Kangasalan kaupungin verkkosivuilta Trailmap-palvelusta.