Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Rocklegenda keikalle Tampere-taloon – Rock and Roll Hall of Famessa jo 15 vuotta

Yhdysvaltalainen rocklegenda Patti Smith saapuu bändinsä kanssa Suomeen kesäkuussa. Luvassa on kaksi konserttia Helsingin Kulttuuritalolla 11.–12. kesäkuuta ja konsertti Tampere-talossa 13. kesäkuuta.

Konserttien lipunmyynti alkaa maanantaina 30. tammikuuta klo 10 Lippu.fi:ssä.

Patti Smith on yksi rockhistorian merkittävimpiä tekijöitä, joka on toiminut esikuvana monille. Laaja-alainen rockin ja runouden uranuurtaja on kerännyt faneja ympäri maailmaa jo vuoden 1975 Horses-esikoisalbuminsa julkaisun jälkeen.

Chicagossa vuonna 1946 syntynyt Smith on ollut Grammy-ehdokkaana neljä kertaa, vuonna 2007 hänet valittiin Rock and Roll Hall of Fameen ja vuonna 2011 hän voitti arvostetun Polar-palkinnon.

Mittavan musiikkiuransa lisäksi Patti Smith on ollut aktiivinen myös kirjailijana ja valokuvaajana. Keväällä 2023 julkaistaan Smithin valokuvista koottu A Book of Days -niminen kirja, joka ilmestyy myös Suomessa nimellä Päivien kirja (Siltala).

Edellisen kerran Patti Smith on nähty Suomessa vuoden 2016 Ruisrockissa ja vuoden 2018 Flow-festivaaleilla.

Tulevien Suomen konserttien lisäksi Patti Smith on julkistanut jo muitakin Euroopan-konsertteja tälle vuodelle. Smith aloittaa esiintymiset huhtikuussa Hollannista ja kiertää Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Norjassa ja Saksassa.