Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ojalaan rakennetaan uusi päiväkoti ja koulu – Puutalon pihaan tulee viljelyalueita ja -laatikoita

Tampereella Ojalan alue rakentuu voimakkaasti tulevina vuosina, joten alueella varhaiskasvatusikäisten ja koululaisten määrä kasvaa. Ojalaan aiotaan rakentaa uusi päiväkoti ja pienten lasten koulu, jotta alueelle sijoittuvien lapsiperheiden arki sujuisi hyvin, kun nämä palvelut voidaan tarjota lähipalveluna.

Ojalan päiväkodin ja koulun hankesuunnitelma hyväksyttiin sivistys- ja kulttuurilautakunnassa 24.1.2023.

Uusi koulu ja päiväkoti rakennetaan Ojalan uudelle asuinalueelle osoitteeseen Mossinkaari 2. Päiväkoti mitoitetaan 160 lapselle ja koulu 150:lle esi- ja alkuopetuksen oppilaalle. Ojalasta oppilaat ohjautuvat kolmannelta luokalta alkaen Lamminrahkan yhtenäiskouluun.

Hanke on päätetty toteuttaa vuokrahankkeena. Kilpailutuksen pohjalta urakoitsijaksi valittiin Rakennusliike Lapti Oy, joka vastaa rakentamisesta. Vuokranantajana tulee toimimaan sijoitusyhtiö NREP Oy, joka ylläpitää tilat ja vuokraa ne Tampereen kaupungin käyttöön 20 vuodeksi. Hankkeen toteuttajan antama kustannusarvio rakennuttamisen, suunnittelun ja rakennustöiden osalta on yhteensä 12,08 miljoonaa euroa.

Puinen, kaksikerroksinen rakennus sijoitetaan tontille siten, että pihan leikkialueesta saadaan mahdollisimman suuri ja rauhallinen kokonaisuus. Ulkoalueet ovat esteettömiä, turvallisia ja helposti valvottavia. Piharakennusten katokset toimivat myös sade- sekä aurinkosuojina. Pihaan suunnitellaan myös viljelyalueita ja -laatikoita sekä kukkaniittyjä, jotka tukevat lasten luontosuhdetta ja luonnon monimuotoisuutta.

Ojalan päiväkoti ja koulu toteutetaan massiivipuisena CLT-rakenteena. Ristiinliimatun massiivipuun eli CLT-rakenteen etuna on sisäilman hengittävyys. Rakennuksessa on pyritty jättämään paljon puupintaa näkyviin myös sisätiloihin. Tilat tulevat olemaan monikäyttöisiä ja niitä on mahdollista vuokrata iltakäyttöön, esimerkiksi alueen harrastustoimintaa varten.

Ensimmäiseen kerrokseen sijoittuvat muun muassa päiväkodin neljä ryhmätilaa, ruokasali ja liikuntasali. Ryhmätiloista on suora yhteys yhteistiloihin ja leikkipihalle märkäeteisten kautta. Toisessa kerroksessa sijaitsevat neljä päiväkodin ryhmätilaa, opetustilat ja kaksi monitoimitilaa. Kerrosten väliä kuljetaan sisäportaiden kautta.

Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa huhtikuussa 2023 ja ne valmistuvat kesäkuussa 2024. Tilat voidaan ottaa käyttöön elokuussa 2024.