Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen Oopperan Lentävän hollantilaisen keskeisen roolin esittäjä vaihtuu – Ensi-iltaan reilut kaksi viikkoa

Tampereen Oopperan tämän vuoden esityksen Lentävän hollantilaisen roolituksessa on tapahtunut viime hetken muutos, sillä sopraano Martina Welschenbach jää terveydellisistä syistä pois Sentan roolista.

Sentan roolin laulaa eteläafrikkalainen sopraano Johanni van Oostrum.

Lentävän hollantilaisen ensi-ilta on perjantaina 10. helmikuuta. Esityksiä on lauantaihin 25. helmikuuta saakka.

Johanni van Oostrum on urallaan tulkinnut muun muassa Straussin, Wagnerin ja Janáčekin oopperoiden nimirooleja. Hänen viimeaikaisiin huippukiinnityksiinsä on kuulunut Wagnerin Lohengrin (Elsa von Brabant) Baijerin valtionoopperassa (2022–2023), joka vei hänet esiintymään myös muun muassa Moskovan Bolshoi-teatteriin (2022) ja Tokion kevätfestivaalille (2022).

Oopperan nimiroolin tulkitsee Hollantilaisen tehtävässä debytoiva baritoni Tommi Hakala. Dalandin roolin jakavat bassot Timo Riihonen ja Matti Turunen, Erikin roolissa nähdään tenori Jussi Myllys, Maryn roolissa mezzosopraano Tiina Penttinen ja Steuermanin roolissa ruotsalainen tenori Joel Annmo.

Teoksen ohjaa oopperadebyyttinsä tekevä tamperelainen Marika Vapaavuori.

Tampereen Ooppera on perustettu vuonna 1946. Esitystoiminta käynnistyi Leevi Madetojan Pohjalaisia-oopperalla 1947. Ooppera toimii vierailijavoimin, orkesterina on Tampere Filharmonia ja kuorona Tampereen Oopperan kuoro.

Vuosittainen, noin 10 000 katsojan yleisön keräävä mittava produktio esitetään keväisin Tampere-talossa. Vuosi 2023 on Tampereen Oopperan 77. toimintavuosi ja Wagnerin Lentävä hollantilainen sen 129. ensi-ilta.