Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen kaupungin 250 kesätyöpaikkaa tuli hakuun – Tarjolla myös kesäharjoittelua, kesätyöseteleitä ja kesäyrittäjyysseteleitä

Tampereen kaupungin kesätyöpaikkojen haku alkaa tänään maanantaina.

Tulevana kesänä kaupunki tarjoaa yhteensä noin 250 kesätyö- ja harjoittelupaikkaa. Eniten paikkoja on tarjolla varhaiskasvatuksessa sekä liikunta-, kulttuuri- ja nuorisopalveluissa. Muita tehtäviä tarjoavat muun muassa kaupunkiympäristön palvelut, kiinteistötoimen ja asumisen palvelut sekä Tampereen Vesi.

Tampereen kaupungin kesätyöpaikkojen määrä on vähentynyt aiemmista vuosista, sillä suuri osa kaupungin kesätyöpaikoista siirtyi sosiaali- ja terveyspalvelujen mukana Pirkanmaan hyvinvointialueelle.

Haettavana on vuosilomasijaisuuksia alan opiskelijoille ja ammattilaisille sekä harjoittelupaikkoja opiskelijoille. Haettavana on myös tehtäviä, joihin ei vaadita aiempaa kokemusta tai koulutusta.

Kesätyöpaikkoja voi hakea Kuntarekryn kautta 19. helmikuuta saakka.Kesätyöntekijöiden valinnat pyritään tekemään maaliskuun loppuun mennessä, ja tehtäviin valituille ilmoitetaan valinnasta henkilökohtaisesti. Kaikille hakijoille lähetetään sähköpostiviestit hakuajan päätyttyä, ja kun tehtävä on täytetty.

Kesätyöpaikkojen tehtäväkuvaukset ja hakulomakkeet löytyvät Kuntarekrystä. Paikkoja voi etsiä hakusanoilla ”kesätyö” ja ”Tampere”.

Tampereen kaupunki tukee nuorten kesätyöllistymistä myös monella muualla tavalla.

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluharjoittelussa tarjotaan tamperelaisille 15–17-vuotiaille nuorille 120 yhden tai kahden viikon mittaista kesäharjoittelupaikkaa. Kesäharjoittelupaikkoja on muun muassa nuorisopalveluissa, varhaiskasvatuksessa, liikuntapalveluissa sekä viestinnän ja ympäristöalan tehtävissä. Paikat täytetään maaliskuun loppuun mennessä. Kaikille hakijoille kerrotaan valinnoista sähköpostilla.

Tampereen kaupungin kesätyöseteliä voivat hakea 15–17-vuotiaat tamperelaiset nuoret. Seteleitä jaetaan 250, ja ne ovat arvoltaan 320 euroa. Setelin avulla helpotetaan nuorten työllistymistä yrityksiin, yhdistyksiin ja seuroihin.

Kaupunki kannustaa kesäyrittäjyyteen yhdessä paikallisen yrittäjyystoimijaverkoston kanssa Kesäyrittäjyyssetelillä. Kesäyrittäjyys-kampanja käynnistyy helmikuussa, jolloin hakuprosessista tiedotetaan tarkemmin.

Kaupungin työllisyyspalvelujen Kesäduuni 2023 -kampanja yhdistää 17–30-vuotiaat työnhakijat ja yritysten tarjoamat kesätyöpaikat. Haku paikkoihin tapahtuu Kesäduuni-kampanjan sivujen kautta.