Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olisiko sinun visiosi tulevaisuuden Ylöjärvi? – Kaupunki järjestää kilpailun keskustan uudistamiseksi

Ylöjärven kaupunki järjestää tänä keväänä yleisen ideakilpailun keskustan kehittämiseksi. Kilpailu järjestetään yhdessä Suomen arkkitehtiliitto SAFA:n kanssa.

Ylöjärven kaupunginhallitus käsittelee kilpailun yleisiä tavoitteita ja tuomariston nimeämistä maanantaina 23. tammikuuta.

Kilpailualue sijoittuu Ylöjärven ydinkeskustaan Kirkonseudulle, Kuruntien ja Asemantien varrelle. Kilpailu käsittää Leijapuiston, kaupungin perusturvakeskuksen kiinteistön ja Asemantien itäpään sekä pääradan puuterminaalin lähialueineen sekä näiden alueiden väliset yhteydet.

Uudistettavien korttelien pinta-ala on yhteensä noin viisi hehtaaria. Niiden välisten jalankulku- ja liikenneyhteyksien sekä lähivaikutusalueen pinta-ala on noin 50 hehtaaria.

Kilpailu on julkisen hankintamenettelyn mukainen ideakilpailu, jolla haetaan ehdotuksia asemakaavamuutosten ja jatkosuunnittelun pohjaksi uusille asuin- ja liikekiinteistöille, palvelujen kiinteistöille (monitoimitalolle), liikenteelle, jalankululle ja korttelipuistoille sekä pääradan puuterminaalille lähialueineen (mm. junaseisakkeelle ja radan kevyen liikenteen ylitykselle).

Kilpailun yleiset tavoitteet pohjautuvat muun muassa Ylöjärven kaupunkistrategiaan, kasvuohjelmaan, keskustavisioon sekä ydinkeskustan osayleiskaavaan.

Tavoiteaikataulu kilpailulle on 1.3.-5.6.2023. Kilpailuun arvioidaan saatavan noin 40-50 ehdotusta.

Kilpailuehdotukset on tarkoitus saattaa myös kaupunkilaisten kommentoitaviksi kesällä 2023. Tavoiteaikataulun mukaan kilpailutyöt arvostellaan ja kilpailu ratkaistaan elo-lokakuussa 2023.

Kilpailu käydään Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn kilpailusääntöjen mukaan. Tuomaristossa on edustus sekä kaupungilta että Arkkitehtiliitosta. Enemmistön tulee olla ammattijäseniä