Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

100-vuotias Valkeakoski päätyi neulepaitaan – Keväällä järjestetään kurssi, jossa sen oppii neulomaan itse

Valkeakosken kaupunki juhlii tänä vuonna 100-vuotisjuhliaan. Sen kunniaksi on julkaistu Valkeakosken oma kaupunkineule.

Ajatus Valkeakosken omasta neulemallista syntyi kaupungin henkilöstön parissa. Ideaa toteuttamaan lähtivät kaupungin kulttuuritoimi ja Valkeakoski-opisto. Viime vuosien aikana trendiksi nousseita kaupunkineuleita ovat tilanneet eri suunnittelijoilta muun muassa Forssa, Rauma ja Raisio.

Neulemalli on tilattu pirkanmaalaiselta suunnittelijalta Merja Palinilta. Palin on suunnitellut Valkeakoskelle aiemmin myös oman painokuosin. Neulemallin kuosiin päätyivät suunnittelutyöryhmän ja Merja Palinin yhteistyön lopputuloksena Myllysaaren tehdasrakennuksista tuttu tiiliseinä, talon katto, kanava ja vesistö aaltoineen, riippusillat sekä Valkeakoskelle tärkeä metsä jossa mukana on myös Valkeakosken nimikkolaji tervaleppä.

Valkeakoski-opisto järjestää kevätlukukaudella 2023 kurssin, jossa pääsee ohjatusti neulomaan Valkeakoski-neuleen. Merja Palinin mukaan kaupunkineuleen suunnittelussa on tärkeää, että neuleen kuosit ja siinä käytettävät neulokset ovat sellaisia, että aloittelijakin saa ohjeesta kiinni. Neuloakseen itselleen tai läheiselleen Valkeakoski-neuleen ei siis tarvitse olla harjaantunut puikkojen käsittelijä.

Neulemallin ohje on ilmainen ja vapaasti hyödynnettävissä henkilökohtaiseen käyttöön. Ohje on saatavilla Valkeakosken kaupungin kotisivuilla. Valkeakosken kaupungin toiveena on, että kaupunkilaiset ottaisivat neuleen omakseen ja innostuisivat neulomaan sitä vaikkapa porukalla tai yhdistysten voimin.