Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kokeilu Tampereella: kuusi valaistua suojatiemerkkiä eri puolille kaupunkia – Näin uutuus toimii

Tampereella kokeillaan kuudella suojatiellä uudentyyppistä valaistua suojatiemerkkiä. Merkissä syttyy valo jalankulkijan lähestyessä suojatietä, ja se välkkyy tietyn ajan. Kaupunki toivoo nyt palautetta valoista niin jalankulkijan kuin autoilijan näkökulmasta.

Välkkyvän suojatiemerkin tarkoitus on auttaa autoilijaa havaitsemaan suojatielle saapuvan jalankulkijan helpommin pimeällä. Liikennemerkki toimii hämäräkytkimellä ja sensoreilla.

Autoilijoita pyydetään arvioimaan muun muassa, auttaako suojatiemerkin välkyntä havaitsemaan jalankulkijan. Jalankulkijat puolestaan arvioivat, päästivätkö autoilijat heidät suojatielle useammin valaistujen suojatiemerkkien ollessa käytössä kuin aikaisemmin.

Kyselyssä voi antaa palautetta useammastakin suojatiestä, jossa valaistu suojatien liikennemerkki on käytössä. Kyselyyn toivotaan myös vastauksia lapsilta.

Kokeilussa mukana olevat suojatiet sijaitsevat Vuoreksen, Isokuusen, Leinolan, Olkahisten ja Kalkunvuoren koulujen läheisyydessä sekä Iidesranta-kadulla.

Verkkokysely valoista on auki 2. helmikuuta asti.