Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

2000-luvun hääkuvat voivat olla jo museokamaa... – Omat otoksesikin voisivat kelvata Milavidaan

Museo Milavidassa Tampereella avautuu 31. maaliskuuta Kaunis morsian -näyttely. Näyttelyssä nähdään muun muassa hääpukuja ja valokuvia.

Hääkuvat ovat upeiden pukujen ohella tärkeä osa tulevan näyttelyn ilmettä. Aiempina vuosikymmeninä kuvaan asettuminen saattoi olla vakavakin paikka, mutta 2000-luvulla kuvien tyyli on vapautunut. Nykyisin kuvat ovat persoonallisia, hääparin näköisiä. Nyt näyttelyyn etsitään 2000-luvun morsianten hääkuvia. Kuvia käytetään näyttelyyn tulevassa videossa.

Kaunis morsian -näyttely on matka häätapojen historiaan. Mikä on kuulutuskeppi? Miksi morsiuskruunussa oli myrttiä ja appelsiininkukkia? Kuinka morsian valmistautui hääyöhön? Näyttelyn runsas esineistö ja valokuvat on koottu Tampereen historiallisten museoiden kokoelmista.

Näyttelyn tärkein henkilö on itseoikeutetusti morsian. Hääpuvut kertovat muodin ja naisen tarinaa. Ihailtavina on esimerkiksi 1800-luvun muhkeita krinoliinipukuja, modernin naisen polvia hipovia leninkejä 1920-luvulta, Christian Diorin 1950-luvulla lanseeraaman New Lookin innoittamia tiimalasimaisia mekkoja ja vapautta julistavia 1970-luvun pukuja. Eikä hääpuku ole aina ollut hohtavan valkoinen. Morsiamen mustan, hehkuvan punaisen tai kirjavasta kankaasta ommellun puvun on voinut pukea ylle hääjuhlan jälkeenkin.