Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänestä täällä | Kenestä tulee Aurin seuraaja? – Vuoden tamperelainen 2023 -äänestys alkaa

Vuoden Tamperelainen 2023 -äänestys on alkanut.

Perinteikkään yleisöäänestyksen sääntöjen mukaan ”Vuoden Tamperelainen on henkilö, yhdistys, yritys, seura tai jokin muu taho, joka on vuoden aikana – ja mahdollisesti pitempäänkin – tehnyt Tamperetta tai tamperelaisuutta tunnetuksi”.

Järjestäjien raadin valitseman 13 ehdokkaan lisäksi kilpailussa pääsee tutusti äänestämään omaa ehdokastaan.

Kaikkien äänestäneiden ja nimensä jättäneiden kesken arvotaan kaksi kappaletta 50 euron lahjakortteja Tampere Tunnetuksi ry:n jäsenliikkeeseen.

Äänestysaikaa on keskiviikkoon 8. helmikuuta saakka.

Ehdokkaat:

1) Marja Aalto: Tamperelaisen lentomatkailun kehittämisen eteen vuosia työtä tehneen sinnikkään Aallon panos on alkanut näkyä Tampere-Pirkkalan lähtevien ja saapuvien lentojen taululla.

2) Mikko Alatalo: Muun muassa Iskelmä-Finlandian ja paljon ruutuaikaa tuonut supervuosi nosti monipuolisen tahmelalaisen kansantaiteilijan jälleen jalustalle.

3) Elämäni biisi: Tampereen Mediapoliksessa ja suurelta osin tamperelaisella osaamisella tehtävä lämminhenkinen musiikkiohjelma on noussut television suosituimmaksi ja puhutuimmaksi ohjelmaformaatiksi.

4) Venla Harju: Kokenut pyrintöläinen suunnistaja täydensi kesällä arvokisamitaliensa kokoelmaansa EM-kullalla ja -pronssilla.

5) Heikki Hela: Vähiten huomiota vuosien varrella saanut tamperelainen kummeli teki hienon roolityön Baskervillen koiran Watsonina.

6) Anneli Kanto: Suomalaisten kirjailijoiden eturiviin noussut tamperelainen, jonka romaanit nousevat poikkeuksetta joka vuosi ehdokkaiksi kirjallisuuspalkinnoille.

7) Jaakko Loikkanen: Tanssiva MTV:n uutisankkuri on vuosien varrella muistanut pitää pitkäaikaista kotikaupunkiaan esillä monilla hauskoilla tarinoilla ja nostalgisilla muistoilla.

8) Miela Designroom: Opinnäytetyöstä alkunsa saanut nuorten yrittäjien liikeidea nostaa suomalaista designia jalustalle Hämeenkadulla.

9) Pia Piltz: Tampereen Teatterin musikaalirooleissa häikäissyt tähti vetää väkeä teatteriin jo kauempaakin.

10) Jenni Poikelus: Tamperelaistaustaansa radioaalloilla vahvasti esillä pitävä juontaja aloittaa uuden lauantai-illan Hengaillaan-ohjelman tekemisen Tohlopissa.

11) Saga Vanninen: Kaksinkertainen nuorten 7-ottelun maailmanmestari on valovoimaisimpia tamperelaisia nuoria urheilijoita.

12) Olli Viljakainen: Vanhan kirkon suosittu ja pidetty nuorten aikuisten pastori on ollut puuhamassa kirkon 16–30-vuotiaiden walk-in-terapiaa.

13) Tampere: Likipitäen kaikkien kaupunkivertailujen ykkönen, dynaamisuudesta, ripeydestä ja aikaansaamisesta kiitelty Tampere on juuri nyt Suomen kehutuin ja kadehdituin kaupunki.

14) Oma ehdokas