Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tammelassa kaukolämpö katkaistaan liki vuorokaudeksi – sähkölaitokselta ohjeet katkon aikana toimimiseksi

Tampereen Tammelassa saneerataan kaukolämpöverkkoa. Ison runkoputken vaihdon vuoksi katkaistaan lämmitys ja lämmin käyttövesi noin 18 tunniksi torstaina 19. tammikuuta. Katkon arvioitu ajankohta on kello 00.15−18. Katko koskee 15 taloyhtiötä, jotka sijaitsevat Tunturikadulla, Välimaankadulla, Pohjolankadulla, Ainonkadulla ja Kaivokadulla. Katko ei koske kaikkia katujen taloyhtiöitä.

Poikkeuksellisen pitkä lämpökatko johtuu siitä, että suuren kaukolämpöputken tyhjennys ja täyttö kumpikin kestävät 2–4 tuntia. Kun vanha verkoston osuus on tyhjennetty, päästään liittämään uusi putkisto-osuus olemassaolevaan verkostoon. Saneeraus on osa kaukolämpöverkon normaalia perusparannusta, jolla varmistetaan jakelun luotettavuus.

Sääennuste näyttää, että säät pysyisivät nollakeleissä katkon aikaan. Jos pakkanen kuitenkin kiristyy -10 asteeseen tai sen yli, saneeraus siirretään tehtäväksi myöhemmin. Koska katko on pitkä, asunnot tulevat viilenemään torstain aikana, eikä lämmintä käyttövettä ole saatavilla. Katkon pirissä olevien taloyhtiöiden asukkaille on järjestetty mahdollisuus käydä peseytymässä Tampereen kylpylässä. Lisätietoja siitä saa taloyhtiön omalta isännöitsijältä.