Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pirkanmaan hyvinvointialue aloittaa selvityksen päivystyksen tilasta – tavoitteena uusi päivystysmalli

Pirkanmaan hyvinvointialue aloittaa selvityksen päivtstyspalveluiden tilasta.

Tavoitteena on hyvinvointialueen mukaan löytää kestävä ja tasapainoinen toimintamalli, jolla varmistetaan ympärivuorokautinen ja turvallinen päivystyspalvelu koko hyvinvointialueen väestölle.

Hyvinvointialuejohtaja Marina Erhola päätti maanantaina asettaa työryhmän toteuttamaan laajan työn Pirkanmaan hyvinvointialueen päivystystoiminnan tilasta ja tulevaisuudesta. Selvityksessä tarkastellaan sekä varsinaista päivystyshoitoa että muuta kiireellistä hoitoa, kuten avoterveydenhuollon kiirevastaanottotoimintaa.

Selvityksessä dokumentoidaan päivystystoiminnan nykytila muun muassa käytössä olevan tilastotiedon pohjalta ja tehdään tilannearvio ja taustoitus esimerkiksi tutkimustiedon ja haastattelujen avulla. Selvitykseen sisältyy myös vertailu muiden hyvinvointialueiden päivystystoiminnasta ja referenssejä parhaasta kansainvälisestä toiminnasta.

– Päivystystoiminnan eri osissa on kyettävä joustaviin toimintamalleihin eri väestöryhmien kohdalla. Hyvät käytännöt on syytä säilyttää uudistaen kuitenkin samalla riittävästi, toteaa Erhola toteaa tiedotteessa.

Päivystysjärjestelmä on joko suoraan tai välillisesti kaikkia Pirkanmaan hyvinvointialueen tehtäväalueita ja palvelulinjoja koskeva kokonaisuus. Päivystyksen ongelmat eivät hyvinvointialueen mukaan ole ratkottavissa vain päivystystoimintoihin kohdennettavilla toimenpiteillä, sillä ne ovat usein oire muun palvelujärjestelmän haasteista.

Selvitys alkaa helmikuun alkuun mennessä ja se kytkeytyy myös strategian toimeenpano-ohjelman valmisteluun. Työryhmä tuottaa konkreettiset ehdotukset lyhyen ja pidemmän aikavälin tavoitteista ja niihin liittyvistä toimenpiteistä. Selvitystyötä johtaa sairaalapalvelujen johtaja Juha Kinnunen.