Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Särkänniemi palkkaa 450 kesäksi: näin haet – Sopimuksiin luvataan joustoa

Särkänniemi palkkaa jälleen 450 kausityöntekijää kesäksi.

Suurin osa paikoista on nyt haettavissa, ja muutamaan paikkaan haku alkaa 1. helmikuuta. Suurin osa työpaikoista on tarjolla niin kutsutussa yleisessä haussa, jossa kaikki hakijat pääsevät haastatteluun. Hakuaikaa yleisessä haussa on 19. helmikuuta saakka.

– Haastattelut järjestetään Särkänniemessä, ja niihin varataan aika hakemuksen lähettämisen jälkeen, jotta jonotusajat Särkänniemessä eivät venyisi liian pitkiksi, kertoo Särkänniemen operatiivinen johtaja Tiia Ojansivu tiedotteessa.

Yleisessä haussa on tarjolla yli 350 kesätyöpaikkaa: haussa on esimerkiksi ravintola-, pikaruoka- ja kioskityöntekijöitä, ajolaitteenhoitajia, järjestyksenvalvojia sekä myymälä- ja lipunmyyjiä. Yhdessä haastattelussa hakija voi ilmaista kiinnostuksensa useampaankin paikkaan.

Osaan paikoista on 16 vuoden, osaan 18 vuoden ikäraja.

Yleisen haun lisäksi käynnissä on toinen haku, jonka hakijoista osa kutsutaan haastatteluun hakemuksen perusteella. Tässä haussa haetaan esimerkiksi Koiramäen esiintyjiä, eläintenhoitajia sekä kahvila- ja myymälätyöntekijöitä, kone- ja sähköasentajia laitteiden kunnossapitoon sekä IT-tuen ja ensiavun työntekijöitä. Hakuajat vaihtelevat työtehtäväkohtaisesti.

Erillishaussa on tarjolla noin 100 työpaikkaa, mutta simerkiksi Näsinneulan kesäravintoloiden kokkien ja tarjoilijoiden sekä hygieniatyöntekijöiden haku alkaa vasta 1. helmikuuta.

Töihin Särkänniemeen voi hakea joko koko kesäsesongiksi tai lyhyemmäksi ajaksi, ja töissä on mahdollista jatkaa myös kesäkauden ulkopuolella esimerkiksi Karmivassa karnevaalissa ja Koiramäen joulussa.

– Työsopimus voidaan tehdä joko keskimääräisellä tuntimäärällä tai työntekijän niin toivoessa vaihtelevan työajan sopimuksena, jolloin työntekijä kutsutaan töihin tarvittaessa. Kaikki riippuu työntekijän halusta ja mahdollisuuksista olla töissä, kertoo Oajnsivu.