Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Turkulaiset sometähtiveljekset laittavat Kaupissa asiakkaita shokkiin 7 kilon pizzoilla – "Tamperelaiset ovat upeita. He eivät valita mistään vaan syövät hiljaa ruokaansa"

– Tamperelaiset ovat upeita. He eivät valita mistään vaan syövät hiljaa ruokaansa, somesuosikki Malmin kebabin yrittäjä sanoo.

Kauppi Sports Centeriin vuodenvaihteessa avautuneen Malmin Kebabin toinen yrittäjä Ghazi ”Gassu” Azizi soittaa maanantaina tuntia ennen sovittua hetkeä. Syy selviää äkkiä.

– Meille tuli juuri soitto, että Kaupin ravintolaan on tulossa 150 hengen porukka syömään, joten päivärytmini meni uusiksi, Azizi sanoo.

– Ei tässä mitään hätää ole. Kokemusta suurien ryhmien vastaanottamisesta on kertynyt, joten tällainenkin hoituu parin tunnin varoitusajalla pikaisella valmistelulla, hän jatkaa.

Turkulaisveljesten Ghazi ja Khaled ”Kalle” Azizin perustaman Malmin kebabin nimi tulee ravintolan ensimmäisestä sijainnista Turun Portsan kaupunginosan Malminkadulla. Nyt Malmin kebabin Turun ravintola on kaupungin ydinkeskustassa ja veljesten uuden toimintakaupungin valloitus alkoi Tampereelta Kaupista.

Malmin kebab oli Tampereellakin jo valmiiksi monen tiedossa, sillä ravintolajulkaisuja sosiaaliseen mediaan tekevällä Khaled Azizilla on Tiktokissa yli 300 000 seuraajaa ja suosituinta videota on katsottu 37 miljoonaa kertaa.

Erityisesti sanonta ”mä laitan asiakkaan shokkiin” on lisännyt Kallen ja Malmin kebabin kuuluisuutta.

– Olin elokuussa kalastamassa Norjassa. Heittelin virveliä, kun yhtäkkiä varmana tusinan verran lapsia juoksi perääni ja huusi shockman, shockman. Meidät tunnetaan Tiktok-tilimme takia jopa Norjassa, Gassu Azizi hämmästelee.

Shokkimies-viraalihitti syntyi sattumalta. Kalle Azizi kuvasi kamerallaan videota samalla, kun avasi asiakkaalle oven Portsan ravintolassa.

– Kalle sanoi asiakkaalle, että ”mä laitan sut shokkiin”. Se vaan tuli suusta sen enempää suunnittelematta. Sille videolle tuli uskomaton määrä näkyvyyttä ja kommentteja. Siitä shokkijuttumme sitten lähtivät liikkeelle, Gassu Azizi muistelee.

Nyt Malmin kebabilla on listalla muun muassa shokkikebab, shokkirulla ja jättimäinen shokkipizza, joka on Gassun mukaan Turussa halkaisijaltaan noin 70 senttiä kokoinen ja painaa noin 5 kiloa. Tampereen shokkipizzan halkaisija on noin metrin ja painoa on noin 7 kiloa.

Ghazi Azizi kehuu innoissaan tamperelaisia asiakkaita, jotka ovat ottaneet turkulaisravintolan positiivisesti vastaan. Uudenvuodenpäivänä pidetyissä avajaisissa Malmin kebab myi 1300–1400 annosta.

– Tamperelaiset ovat upeita. He eivät valita mistään vaan syövät hiljaa ruokaansa, Gassu sanoo.