Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nysse: Näin bussit ja ratikat kulkevat sähkökatkon aikana – "Liikennöinti voi kuitenkin hidastua tai toimia vain osalla reitistä"

Nysse varautuu mahdollisen sähköpulan aiheuttamiin sähkökatkoihin. Mahdolliset sähkökatkot on tarkoitus kohdentaa niin, että ne aiheuttavat mahdollisimman vähän haittaa yhteiskunnan toiminnalle.

Lyhyiden sähkökatkojen aikana bussit ja sähköbussit liikennöivät. Ratikoiden ja junien sähkönsaanti pyritään varmistamaan, jotta liikennöinti olisi mahdollista myös sähkökatkon aikana.

Nyssen mukaan liikennöinti voi kuitenkin hidastua tai toimia vain osalla reitistä, koska sähkökatkos voi vaikuttaa esimerkiksi liikennevaloihin ja vaihteiden toimintaan alueellisesti.

Lyhyen sähkökatkon aikana lippu- ja maksujärjestelmässä saattaa esiintyä häiriöitä, mutta ne eivät ole Nyssen mukaan todennäköisiä.

Nyssen asiakaspalvelu voidaan joutua sulkemaan sähkökatkon ajaksi. Jos verkkoyhteydet eivät toimi, myös puhelinpalvelu on suljettuna.