Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ideaparkin uimahalli-kylpylän toteuttaja löytyi – Lukuisia altaita, tällainen maanalaisesta keskuksesta tulee

Lempäälän kunnan ja Kiinteistö Oy Ideaparkin omistama Kiinteistö Oy Lempäälän Uimahalli on valinnut SRV:n toteuttamaan Lempäälän uimahalli-kylpylän rakennushankkeen. Hanke toteutetaan yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana, ja SRV:n osuus hankkeesta on noin 13 miljoonaa euroa.

Hankkeessa kauppakeskus Ideaparkin alla sijaitsevaan luolastoon Lempäälän Marjamäkeen rakennetaan uimahalli-kylpylä, jonka laajuus on noin 5800 bruttoneliömetriä. Rakennustyöt aloitetaan maaliskuussa 2023 ja niiden on määrä valmistua heinäkuussa 2024.

Uimahalli-kylpylä toteutetaan julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöhankkeena, ja halliin tavoitellaan 200 000–250 000 kävijää vuodessa. Sisäänkäynti sijoittuu kauppakeskuksen pohjoispäähän. Pääallas on 25 metriä pitkä ja siinä on 6 rataa.

Lisäksi halliin rakennetaan monitoimiallas ja kahluuallas sekä erilliset altaat vesijuoksuun ja uimaopetukseen, pore- ja hieronta-allas, kylmäallas ja saunat. Tiloihin tulee myös vesiliukumäki. Lipunmyynnin yhteyteen valmistuu kahvila ja aulatilat.

Rakentamisen ratkaisuissa tähdätään mahdollisimman pieneen energiankulutukseen. Valmistuttuaan uimahalli liitetään Lempäälän kuntakonserniin kuuluvan Lempäälän Energia Oy:n LEMENE-energiajärjestelmään kaukolämmön osalta. Lemenessä energia tuotetaan aurinkopaneeleilla, kaasumoottoreilla ja polttokennoilla.

Lisäksi suunnitteluratkaisuissa varaudutaan, että uimahalli voidaan liittää myös sähkön osalta Lemene-energiayhteisöön, mikäli lainsäädäntö mahdollistaa tulevaisuudessa energiayhteisöt. Energiajärjestelmän lämpövirtoja hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan myös rakentamisen aikana.