Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen nuorin Citymarket menee remonttiin: kauppias sijoittaa lähes 10 omakotitalon verran – "En tiedä, onko rakentaminen yhtään sen halvempaa vuoden päästä"

En tiedä, olisiko ensi vuonna yhtään halvempaa, pohtii kauppias liki kymmentä omakotitaloa vastaavaa investointia keskellä epävarmaa aikaa.

Tampereen nuorin Citymarket menee ensimmäiseen perusteelliseen remonttiinsa.

Vuonna 2009 avatussa Linnaninmaan Citymarketissa laitetaan uusiksi käytännössä koko kauppa talotekniikasta ja kylmälaitteisiin.

– Vaiheistus on suunniteltu huolellisesti niin, että kauppa käy koko remontin ajan. Suunnittelutyö on vienyt vuoden, kertoo kauppias.

Remontti alkoi viime viikolla nykyisen palvelutiskin alueella. Tiivistahtisten töiden pitäisi valmistua alkukesällä.

Keskeisin uutuus ovat Leipomo Juuren pitämä myymäläleipomo. Myös leipomon vieressä oleva kahvila-alue kasvaa. Lisäksi take away -tuotteiden määrä lisääntyy.

– Suunnitelmissa on myös kotiruokalounaan aloittaminen.

Vanhalta paikaltaan jatkossakin löytyvän palvelutiskin päähän tulee uusi sushi- ja wokannosten valmistuspiste. Suunnitteilla on myös oma kalasavustamo,

Elintarvikemyymälässä suuri osa hyllyistä löytyy jatkossa uudelta paikalta.

– Tavoitteena on synnyttää avaraa ja modernia kauppatilaa asiakkaita varten. Myymälän puolella asiakkaiden arvostamat vegetuotteet ja gluteeniton valikoima saava lisää tilaa.

Myös kumpikin elintarvike- ja käyttötavarapuolelle vievät sisäänkäynnit muuttavat jonkin verran paikkaansa. Kassat siirtyvät jonkin verran, nykyisen kauppakäytävän suuntaan ja kassojen edustalla oleva alue laajenee.

Remontissa uusitaan muun muassa kaikki kylmäkaapit.

– K-ryhmällä on kova tavoite olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä, eikä niihin pääse vain tavoitteita asettamalla, vaan tekemällä.

Omaksi osuudekseen remontista kauppias laskee noin 2,5 miljoonaa euroa. Henkilökohtainen riski vastaa liki kymmenen omakotitalon hankkimista kaupunkiseudulta.

Salmia myöntää, että eurot ovat viimeisen vuoden aikana pyörineet mielessä yölläkin.

Pelkkien lukujen lisäksi yhtälössä on paljon liikkuvia osia. Koronan jälkivaikutukset ja sota vaikuttavat yhä osin ennakoimattomalla tavalla kalusteiden saatavuuteen ja rakentamisen hintaan. Lisäksi kuluttajien käyttäytyminen mahdollisen taantuman alla on kysymysmerkki.

– Toisaalta en tiedä, onko rakentaminen yhtään sen halvempaa vuoden päästä, kääntää Salmia.

Talouden pitoa helpottava tekijä on myös kylmäkalusteiden uusiminen. Salmia odottaa, että remontin jälkeen kauppiaan sähkölasku putoaa tuhansilla euroilla.

Kauppiaan huolta vähentää usko kauppapaikkaan. Koillis-Tampere ja Linnainmaa on tällä hetkellä nopeimmin kasvavaa ja kehittyvää Tamperetta.

– Asiakaskunta on hyvin monipuolinen. Alueella asuu paljon lisäpalveluja ja laatua arvostavia asiakkaita, mutta myös edullisia perustarvikkeita haluavia.

Linnainmaan Citymarketissa työskentelee noin 80 ihmistä, joista kauppiaan palkkalistoilla on 35.