Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Peltolammilla aiotaan kaataa kuolleita kuusia – osasta tehdään tekopökkelöitä, kävely- ja pyörätien turvallisuus paranee

Tampereen kaupunki on valmistellut metsänhoitotöitä Peltolammin koulun läheisyyteen Metsäpuistoon ja Tilkonmäenpuistoon. Tavoitteena on hyönteistuhojen hidastaminen alueella ja puuston uudistaminen sekametsiköksi. Lisäksi kävely- ja pyörätien varren turvallisuutta parannetaan poistamalla yksittäisiä huonokuntoisia ja kuolleita puita.

Metsäpuistossa ja Tilkonmäenpuistossa poistetaan poimintahakkuilla hyönteistuhojen vuoksi heikentyneitä ja kuolleita kuusia sekä kuusiryhmiä. Pahimmilla hyönteistuhoalueilla Rukkamäentien itäpuolelle tehdään pienialainen uudistushakkuu sekä pienaukkohakkuu. Pienaukkojen alueilla kasvaa luontaisesti paljon puuntaimia.

Taimet saavat lisää kasvutilaa, kun alueelta kaadetaan hyönteistuhoille alttiita heikentyneitä kuusia. Uudistettavalta metsäalueelta poistetaan kaikki kuolleet ja heikentyneet kuuset, ja alueelle istutetaan havu- ja lehtipuun taimia.

Pystyyn kuolleista kuusista tehdään myös tekopökkelöitä. Osa pystyyn kuolleista kuusista kaadetaan ja säästetään maapuiksi. Maalahopuut säästetään. Liito-oravalle soveltuvat elinympäristöt huomioidaan säästämällä järeitä puita ja lehtipuita. Alueella olevat metsälehmukset rajataan toimenpiteiden ulkopuolelle.

Metsätöiden maisematyölupahakemukset ovat vireillä. Metsänhoitotyöt tehdään, kun toimenpiteillä on maisematyölupa - ei kuitenkaan lintujen tai liito-oravan pesintä- ja lisääntymisaikana.