Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Hotelleja, ravintoloita, kuntosali... – Frenckellin sisätilat kokonaan uusiksi laittava remontti nytkähti taas eteenpäin

Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi tänään Frenckellin asemakaavamuutoksen. Asemakaavamuutos etenee seuraavaksi valtuuston käsittelyyn.

Frenckellin kaavamuutos mahdollistaa entisen teollisuuskiinteistön kehittämisen nykyisestä toimisto- ja virastokäytöstä läntisen keskustan elinvoimaa vahvistavaksi majoitus-, palvelu-, liike-, kulttuuri-, työskentely- ja tapahtumapalvelujen keskittymäksi. Rakennukseen on tulossa muun muassa erialisia hotelleja, ravintola- ja kahvilatilaa ja kuntosali.

Tampereen kaupungin tavoitteiden mukaan kaava-aluetta elävöitetään ja kulkuyhteyksiä kehitetään. Museoviranomainen ohjaa jatkosuunnittelua. Koska kyseessä on arvoympäristö, kaavamuutoksessa kokonaisuuden suojelunäkökulma on vahva.

Nykyiset rakennukset säilytetään, eikä rakennusala muutu. Kehittäminen tehdään nykyisissä rakennuksissa, uusina rakenteina on osoitettu vain kevyitä rakenteita terasseja tai sisäänkäyntejä varten ja alapihalle on osoitettu muurin vierelle uusi lasiterassiravintola.

Kaava mahdollistaa hotellihuoneita ja niille kattoikkunoita ullakkokerroksiin. Frenckellin kiinteistön kehittäminen mahdollistaa myös muun muassa laajemman ilta-ajan palvelutarjonnan alueelle. Kiinteistöön on suunniteltu myös kylpylä- ja kuntosalitoimintoja.

Pyöräilyn ja jalankulun yhteyksiä kehitetään puiston kulttuuriarvoja tai arvopuustoa vaarantamatta. Kaava mahdollistaa patosillan ja Frenckellin lävistävän kulkuaukon leventämisen kevyen liikenteen olosuhteiden parantamiseksi, käytettävät ratkaisut tarkentuvat jatkosuunnittelussa.

Frenckellin kaupan lopullisen toteutumisen ehtona on, että myös asemakaava hyväksytään ja se saa lainvoiman. Kiinteistön on ostanut tamperelaisen kiinteistösijoittaja Marko Kuusiston vetämä M/K Tampere IV Oy -kiinteistöyhtiö.