Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereelle aukesi uusi biljardisali – "Pöydät maksoivat kymmeniä tuhansia euroja..."

Biljardisali Rolling Stonessa järjestetään loppiaisena yli 50-vuotiaiden avoin Pirkanmaan 9-pallomestaruuskilpailu.

Tampereella on ollut hieman yli kuukauden verran avoinna uusi Biljardisali Rolling Stone, joka sijaitsee Tullin alueella osoitteessa Pinninkatu 53 C.

Salin yrittäjä on Asko Neijonen, joka sanoo aloittaneensa itse biljardin pelaamisen hieman vanhemmalla iällä eli reilu kymmenen vuotta sitten. Rolling Stone on miehen ensimmäinen biljardisali.

Neijonen etsi sopivaa biljardisalin paikkaa Tampereen keskustan tuntumasta.

Hän kävi katsomassa monta tilaa, mutta harvaan olisivat mahtuneet pöydät sopivasti. Vasta kellaritila Pinninkadun ja Åkerlundinkadun kulmatalossa vastasi toiveita.

Biljardisali Rolling Stonessa on kuusi poolpöytää ja yksi snookerpöytä.

– Kuusi poolpöytää oli mielessäni minimimääränä, kun salia ryhdyin perustamaan. Mielellään saisi olla vaikka 7–8 poolpöytää, mutta ne vaatisivat suuremman tilan, mikä tarkoittaisi kasvavaa vuokraa, Asko Neijonen toteaa.

Rolling Stonessa aktiivisesti pelaavan Mikko Putajan mukaan kuusi poolpöytää on määrä, joka salissa on hyvä olla, jos se haluaa järjestää esimerkiksi viikkokisoja.

Niitä uudessa salissa on ollut 9-pallossa alusta asti. Osallistujia on ollut hieman yli kymmenen.

He ovat melko tuttuja toisilleen, sillä valtaosa pelaa Pirkanmaan Pool ry:n järjestämää liigaa, johon osallistuu 400–500 pelaajaa.

Kaikki Rolling Stonen pöydät ovat upouusia. Asko Neijonen sanoo, että käyttämättömillä pöydillä salitoiminnan aloittaminen oli hänelle alusta asti selvää. Satsaus oli suuri.

– Pöydät maksoivat kymmeniä tuhansia euroja. Huippumerkki Rassonin pöytä maksoi yli 7 000 euroa, muut pöydät noin 4 000 euroa kappale, Neijonen kertoo.

– Monet pelaajat ovat olleet hurmioissaan, kun ovat päässeet pelaamaan uusilla pöydillä, Mikko Putaja sanoo.

Biljardisali Rolling Stonessa järjestetään 6. tammikuuta yli 50-vuotiaiden avoin Pirkanmaan 9-pallomestaruuskilpailu, johon tullee muutama kymmenen pelaajaa.

Keväämmällä on Rolling Stone Open -turnaus ja Neijonen pohtii SM-rankingkisan tavoittelemista salilleen.