Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Veini ja Miika toivat Lämärin Hakametsään – "Kierrätetyille varusteille on kysyntää..."

Hakametsän Haka1-jäähalliin on avautunut myymälä, joka ostaa ja myy käytettyjä jääkiekkovarusteita. Valikoimissa on myös paljon uusia, käyttämättömiä varusteita.

Kaupan nimi on osuvasti Hakametsän Lämäri. Sen yrittäjiä ovat Veini Laakkonen ja Miika Mäkinen, joilla kummallakin on pitkä kokemus urheiluvälinealalta ja nimenomaan jääkiekkotavaroiden myynnistä.

Miehet huomasivat edellisessä työpaikassaan, että myös käytetyille varusteille on olemassa suuri tarve muutenkin kuin että ne kulkevat perheiden sisällä isommilta lapsilta pienemmille tai seuroissa vanhemmilta junioreilta nuoremmille.

– Kierrätetyille varusteille on kysyntää ja meidän tarkoitus on kasvattaa huomattavasti myynnissä olevien käytettyjen varusteiden määrää, Veini Laakkonen sanoo.

Yrittäjillä on alan kontakteja eri puolille Suomea ja he saivatkin jo ennen toiminnan aloittamista varastoon mukavan määrän myyntituotteita.

– Etsimme esimerkiksi luistimia hyvin laajalta alueelta. Tuttavamme oli juuri Saksassa, josta hän toi 18 paria pro-luistimia, jotka ovat olleet paikallisen liigajoukkueen käytössä, Laakkonen kertoo.

Hän sanoo Hakametsän Lämärin olevan varautunut siihen, että varusteita saattaa joutua huoltamaan ennen myyntiinlaittoa.

– Luistimet tietysti teroitetaan ja niiden muoviosat kunnostetaan, mutta tarvittaessa myös lanka ja neula pysyvät käsissä, huonekalu- ja ajoneuvoverhoilijan koulutuksen saanut mies naurahtaa.

Hyllystä löytyy tällä hetkellä erilaisia varusteita pienimmistä lapsista suureen mieheen. Miika Mäkinen kertoo, että mailat ja luistimet menevät nopeimmin. Myös pienen juniorimaalivahdin varusteita kysellään paljon.

Hakametsän Lämäri myy kaupan ohessa kahviotuotteita, joita ostavat muun muassa lapsensa kiekkoturnauksiin tuovat isät ja äidit. Laakkonen ja Mäkinen kertovat, että pitävät kahvion kiinni KooVeen Mestis-otteluiden aikana, koska eivät halua kilpailla seuran oman kahvilan kanssa.

Hakametsän Lämäri on avoinna maanantaista sunnuntaihin kello 12–20. Iltapainotteinen aukiolo kuulemma kannattaa, sillä iltaisin hallilla on luonnollista liikehdintääkin.